Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Kuhinjica

[ Izvor: Recepti.com ]

09. 04. 2020. 06:32 0

Domaće sirće od jabuka

Zdrav i savršen dodatak za sve salate. Evo kako možete da napravite domaće sirće od jabuke.

Sastojci

Potrebno je:

5kg jabuka

2l vode

200g šećera

2 kašike medaPriprema

Jabuke dobro operite i narendajte na krupno. Rendane jabuke stavite u veću teglu, sipajte vodu, dodajte med i šećer.

Zatvorite teglu, ali ne hermetički već samo blago prekrijte zbog prašine i ostavite na toplom mestu. Tako pripremljene jabuke ostavite 40 dana, a može i duže.

Kad je voda sa jabukama dobila kiselinu koja vam odgovara, procedite jabuke. Nemojte da ih gnjecite već samo procedite kroz gazu. Sirće će biti mutno, ali za nekoliko nedelja talog će spasti na dnu.

Ponovo ga procedite i ako nije ni tada dovoljno bistro ponovo ga procedite nakon nekoliko nedelja. Tada će sigurno biti dovoljno bistro.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Srpski dizajn

Zoran Živković [25.05.2020.]

Video dana

Svi čekaju svoj red

Anketa

Da li Superliga u fudbalu treba da se odigrava pred publikom?

Rezultati