Kolumne

Igor Butulija

19. 10. 2019. 20:00 0

PIŠE IGOR BUTULIJA "Janko, ne idi, još si nam potreban"

Janko, zamoliću te kao bivši sportista, da još jednom razmotriš odluku o završetku igračke karijere, i prolongiraš je za najmanje godinu dana.

Sinoć sam gledao Jankov meč protiv Japanca Sugite, pri rezultatu 5:6 u trećem setu, u tih neverovatnih 19 minuta i 54 sekunde, koliko je trajao taj gem, u Janku sam video sve što treba da ima jedan vrhunski sportista, u individualnom ili kolektivnom.

Divio sam se tom momku, koji je imao toliku želju da uzme taj gem u čemu je i uspeo i došao do 6:6 u trećem setu. Mnogi treneri treba da taj gem pokažu deci koja počinju, igračima koji prelaze iz juniora u seniore, pa i vrhunskim igračima kao motivaciju, nebitno je da li se radi o individualnom ili kolektivnom sportu. On može da služi za primer šta je vrhunski sportista i vojnik na terenu koji se nikad ne predaje i ne odustaje. Neko će reći, čekaj, a Majkl Džordan ili Novak Đoković... Ja ću reci NE, je l od njih ne treba da učite, pošto su jedinstveni i rađaju se jednom u 100-150 godina. Uzmite kao primer ovaj gem Janka Tipsarevića, koji je trajao skoro 20 minuta. To vam je primer, u tih 19 minuta i 54 sekundi gema stane sve što treba da ima jedan vrhunski sportista, čemu se teži da dođete do vrha.

Treba da budemo ponosni što smo imali ovakvog tenisera, osmog na svetu, koji je imao toliko pehova sa povredama. koje su ga godinama odvukle sa terena.

S druge strane, da mu se nije sve to izdešavalo sa povredama i problemima, godinama bi bio među prvih 10 na ATP listi, igrao bi završnice grend slem turnira. Verovatno bi i osvojio grend slem kao što su to iskoristili Čilić, Vavrinka ili Del Potro, kad za trenutak zastanu tri različite zveri (birajte: tigar, lav, leopard), kao što su Novak, Nadal, Federer.Namerno sam počeo kolumnu sa Janko... Tako ću je i završiti, iako samo on ima pravo na to. Janko, zamoliću te javno, preispitaj još jednom odluku o povlačenju, trebalo ti je da se vratiš u formu posle tolikih operacija, a u tih 20 minuta u Stokholmu, kao i tokom čitavog meča, pokazao si i sebi i drugima, da ima u tebi još želje i energije. Da igraš još najmanje godinu dana i da mnogima ubuduće održis lekciju iz tenisa u prvih top 20 ATP igrača.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati