Kolumne

[ Izvor: Živan Haravan ]

08. 04. 2024. 07:09 3

O sastavu naše delegacije

Ivica Dačić je oformio neku delegaciju koja će da se, u ime Srbije, suprotstavi prijemu Kosova u Savet Evrope. Posao te delegacije je vraški tezak i s obzirom na to da je Kosovo mezimče EU, teško da će ta delegacija uspeti da to spreči i promeni.

Zato, dosta je bilo diplomatije u rukavicama, diplomatskog rečnika i odmerenih reči.

Našu delegaciju treba da čine ljudi koji bi samom svojom pojavom, autoritetom i delima uspeli da očitaju lekciju EU i svim njenim savetima, komisijama... i tako spreče prijem Kosova u Savet Evrope.

U sastavu naše delegacije bi morali da budu: Aleksandar Vulin, Milenko Jovanov, Nataša Jovanović i Marjan Rističević.

Aleksandar Vulin ne bi trebalo nijednu reč da kaže. Što bi bilo bolje po nas. Dovoljno bi bilo da se tamo samo pojavi zračeći svojim autoritetom, pojavom i krajnje ozbiljnim, takoreći, pretećim pogledom i držanjem. Na reveru bi imao značku sa likom Če Gevare.

Milenko Jovanov bi, svojim umilnim hiperzvučnim glasom, pripretio svim delegatima u EU i svim članovima njenih komisija i organa, da mi imamo podatke o svakom od njih.

Naveo bi samo jedan primer koji svedoči o našoj, nedvosmislenoj, proevropskoj orijentaciji.

"Evo, naša premijerka je deklarisani i ponosni pripadnik LGBT! A, prema podacima kojima raspolažemo, među vama su 90 odsto pripadnici LGBT koji to kriju. Pa, ko je tu Evropljanin? Mi ili vi?

Što se tiče prijema Srbije u EU zar ne vidite da ste nas, odavno, primili. Pa, koliko je, već, stotina hiljada naših građana ušlo u zemlje članice EU?! I, tek će ih biti. Dakle, mi smo, već, primljni samo što vi toga niste svesni!"

Nataša Jovanović bi upoznala prisutne da je jedna od omiljenih izreka u Srbiji: Srbija do Tokija. I, to nije samo gola izreka, - rekla bi.

"Čim realizujemo plan mog učitelja dr. Vojislava Šešelja da Karlovac, Karlobag, Ogulin i Viroviticu vratimo u sastav države Srbije, krenućemo dalje sve do Tokija. Da li vam je poznato da smo poodavno, već, počeli sa osvajanjem Azije? Znate li koliko hiljada Nepalaca, Indusa, Vijetnamaca, Kineza... rade u Srbiji kao vozači autobusa, kao građevinski radnici...?! Možda ću vas iznenaditi ako vam kažem da mi nismo protiv EU. Naprotiv! Jesmo, ali sa samo jednom razlikom u koracima. Mi tražimo da EU podnese zahtev Srbiji za prijem!", završila bi Nataša svoj nadahnuti govor.

Marjan Rističević bi, svojom impozantnom pojavom, samo stao za govornicu i pošto bi se vratio na osnovnu temu prijema Kosova u Savet Evrope, on bi, svojim rečnikom, prisutnima samo - pokazao srednji prst.

Eto, to bi bila prava slika i prilika naše vladajuće SNS i njenih probranih, mudrih kadrova koji se kunu u Kosovo i štite ga.

Živan Haravan

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati