Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova.rs ]

26. 04. 2024. 06:54 10

Preduzeće partnerke Ane Brnabić U STANU BIVŠE PREMIJERKE na Dedinju

Posle fijaska koji je 2023. doživela bolnica Biocell, partnerka Ane Brnabić - Milica Đurđić, koja je bila među osnivačima ove ustanove, brzo se snašla i otvorila svoju firmu i to na adresi na kojoj se nalazi i privatni stan bivše srpske premijerke na Dedinju. Reč je o firmi "MD Clinic", a sudeći po podacima koji su objavljeni na sajtu APR, delatnost tog preduzeća nema veze sa medicinom.

Inače, Ana Brnabić i Milica Đurđić i dalje žive u Jovankinoj vili od 750 kvadrata, u koju su se uselile još 2020, a koju bi, po zakonu, u narednih šest meseci morale da napuste, piše Nova.rs.

Naime, kao vlasnik firme "MD Clinic“, osnovane 24. januara ove godine, navodi se Milica Đurđić, a naziv ukazuje na medicinsku delatnost, što ne čudi, s obzirom na to da je Brnabićkina partnerka specijalistkinja radiologije. Međutim, u pitanju je firma, koja se prema zvaničnim podacima bavi potpuno delatnošću koja nema nikakve veze sa medicinom. Poslovanje MD Clinic usmereno je na nekretnine, tačnije bave se iznajmljivanjem "vlastitih i iznajmljenih nekretnina i upravljanja njima“.

Na sajtu APR navodi se da je firma osnovana 24. januara ove godine, a piše da je u nju unet osnivački kapital od svega 100 dinara. Zanimljivo je da se sedište "MD Clinic" nalazi u Šolinoj ulici, i to na adresi na kojoj se nalazi stan Ane Brnabić, bivše premijerke, a sada predsednice Skupštine. Reč je o zgradi u kojoj se nalaze svega tri stana, a vlasnik jednog od njih je Ana Brnabić. Taj stan ima površinu od 281 kvadrat.

Podsetimo, Milica Đurđić od 2015. godine bila je zaposlena u Univerzitetskom kliničkom centru Srbije kao specijalista radiologije u Centru za radiologiju i magnetnu rezonancu. Iz UKCS otišla je nakon otvaranja bolnice Biocell u oktobru 2022. godine, u kojoj je bila načelnica radiologije, član Nadzornog odbora, ali i jedna od glavnih zvezda na svečanom otvaranju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Gol(f)man

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati