Košarka

Direktno.rs

26. 04. 2024. 06:44 0

Jokićev čas košarke Lejkersima, Denver gazi ka polufinalu

Košarkaši Denvera na pobedu su daleko od polufinala plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige, pošto u prvoj rundi protiv Los Anđeles Lejkersa vode sa 3:0 u seriji. Treću pobedu Nagetsi su izvojevali u "gradu anđela", gde su slavili sa 112:105.

Lejkersi su bolje otvorili meč, poveli 8:0 i delovalo je da idu ka pobedi, a posle prve četvrtine imali su i dvocifrenu prednost (33:23).

Ipak, već u drugoj deonici Jokić i ekipa su se probudili i prišli na minus četiri (53:49). Preokret je usledio u trećoj četvrtini u kojoj su Nagetsi upalili u petu brzinu i pokazali da će stići i do treće pobede u plej-of seriji.

Poslednji put Lejkersi su vodili u ovom meču početkom trećeg perioda igre, kada je bilo 61:60, a već do kraja četvrtine Nagetsi su stigli do osetnije prednosti (75:83).

Pokušali su Lebron i ekipa da se vrate u poslednjoj četvrtini, ali su Nagetsi jednostavno imali više raspoloženih igrača, odbili su sve napade, stigli do pobede (112:105) i sada su na korak od plasmana u novu rundu plej-ofa.

Nikola Jokić stao je na korak od tripl-dabla i meč je završio sa 24 poena, 15 skokova i devet asistencija, ali je imao ozbiljnu podršku saigrača.

Uz njega, dominirali su i Eron Gordon sa 29 poena, 15 skokova i tri asistencije, Džamal Marej sa 22 poena, devet asistencija i pet skokova, kao i Majkl Porter Džunior sa 20 poena, deset skokova i tri asistencije.

Kod Lejkersa su bolji od ostalih bili Entoni Dejvis sa 33 poena, 15 skokova i tri asistencije, Lebron Džejms koji je imao učinak od 26 poena, devet asistencija i šest skokova i Ostin Rivs sa 22 poena, pet skokova i tri asistencije, ali je podrška klupe izostala.

Ovo je 11. vezana pobeda Nagetsa protiv Lejkersa koji su sada stigli na korak od nove "metle" (prošle godine u plej-ofu bilo 4:0 u pobedama za Denver), te su Nikola Jokić i ekipa dokazali su da i ove sezone imaju šampionske ambicije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Gol(f)man

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati