Košarka

[ Izvor: Sport Klub ]

05. 05. 2024. 20:41 0

Večiti da biraju: Bogata NBA ponuda igrača koji su spremni za Evropu

Bliži se početak letnje košarkaške pijace, a sa završetkom NBA lige (u toku je plej-of) sve su glasnije priče ko bi od igrača iz najjače lige sveta mogao da se preseli u Evropu.

Mnogo je interesantnih imena koji su ostali bez ugovora sa one strane Atlantika, a među njima i košarkaši sa "Starog kontinenta" kojima Evroliga, pre svega, nije strano takmičenje.

Od igrača koji su slobodni u izboru nove sredine je i srpski centar Boban Marjanović, koji je prošlu sezonu proveo u Hjustonu za platu od 2.891.467 dolara. Nekadašnji reprezentativac je id 2015. u najjačoj ligi sveta, uskoro puni 36 godina, a gotovo svakog leta spekuliše se o njegovom povratku u Crvenu zvezdu.

Crveno-beli i Partizan će tek saznati da li će i sledeće sezone biti deo najjačeg evropskog klupskog takmičenja, ali sigurno je da na Kalemegdanu i u Humskoj uveliko razišljaju o sastavu tima za narednu kampanju. Crno-beli su prošle godine iz NBA angažovali Frenka Kaminskog i Pi Džeja Doužera, a Zvezda Marka Simonovića.

Na spisku onih koji bi uskoro mogli (ponovo) da zaigraju u Evropi su i atraktivna imena poput Danila Galinarija (35), Darija Šarića (30), Nikolasa Batuma (36), a slobodni bi mogli da budu i Evan Furnije (32) i Vlatko Čančar (27), ukoliko timovi u kojima trenutno igraju to tako odluče.

Spisak slobodnih agenata

Nikola Batum
Džedi Osman
Furkan Korkmaz
Danijel Tajs
Aleks Len

Dario Šarić
Svjatoslav Mihajljuk
Entoni Gil
Kilijan Hejs
Frenk Ntilikina

Teo Maledon
Goga Bitadze
Luka Šamanić
Peti Mils
Danilo Galinari

Sandro Mamukelašvili
Henri Drel
Osman Garuba
Boban Marjanović
Nemjas Kueta

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati