Košarka

[ Izvor: Mediji ]

18. 05. 2024. 17:39 2

Bum: Zvezda želi jednog od najboljih igrača EL

Nigerijski košarkaš Čima Moneke planira da napusti Baskoniju po završetku sezone, a za njegove usluge su zainteresovana tri evroligaška kluba, među kojima je i Crvena zvezda.

Jedan od najboljih igrača Evrolige u sezoni koja se privodi kraju bio je nigerijski krilni centar Čima Moneke, koji je odveo Baskoniju do plej-ofa. Međutim, tim iz Vitorije je u četvrtfinalu "počišćen" od strane Real Madrida, a u domaćim okvirima su rezultati bili ispod svakog očekivanja, pošto su ostali bez mesta u doigravanju, a takođe i bez plasmana na završni turnir Kupa kralja.

Sve to je nateralo Monekea da se zapita vredi li odraditi ugovor sa Baskonijom, koji mu ističe na leto 2025. godine, do kraja.

Prema informacijama koje je preneo španski portal "Solobasket", Nigerijac želi da napusti Vitoriju, a novi klub bi mogao da nađe bez puno muke, pošto su za njegove usluge zainteresovana tri evroligaša. U pitanju su Crvena zvezda, Barselona i novi učesnik elitnog takmičenja Pariz.

Iako nema sumnje da bi navijači crveno-belih bili oduševljeni da Moneke stigne na Mali Kalemegdan, pomenuti izvor navodi da pol-poziciju u trci za Čimin potpis imaju Katalonci, jer je košarkašu lepo u Španiji, gde se već navikao na život.

Moneke je ove sezone na 34 utakmice Evrolige u proseku beležio 13,6 poena, 6,6 skokova, 1,4 asistencija i 1,1 ukradenu loptu po meču.

Čima Moneke je prošlog leta potpisao dvogodišnji ugovor sa Baskonijom, a prethodno je nastupao za Monako, u koji je stigao iz NBA lige gde nije uspeo da se nametne u Sakramento Kingsima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati