Košarka

[ Izvor: Mediji ]

18. 05. 2024. 17:49 0

Večiti sve bliži EL: Španski tim ide u Evrokup?

Nažalost, neko će u krugu sa Zvezdom, Partizanom, Valensijom, Albom i Virtusom morati da otpadne jer Pariz ulazi. Svi imaju po 20 odsto šansi da ne igraju Evroligu sledeće sezone. Svi su jednaki i partneri će odlučiti. Valensija je igrala dobro u prvom delu sezone i gradi novu, atraktivnu dvoranu. Veliki korak za klub. Rade velike, pozitivne stvari. Valensija je klub sa budućnošću u Evroligi. Ali je istina da će neko od ovih klubova morati da otpadne - reči su direktora Evrolige Paulijusa Motejunasa u nedavnom intervjuu za španski "As".

A da bi upravo Valensija mogla da bude prekobrojna, danas je nagovestio španski "Relevo" u svom opširnom tekstu posvećenom aktuelnim dešavanjima u Valensiji.

- Realnost je da je rekonstrukcija Valensije u toku, ali ne gubeći iz vida da se i dalje bore da što više napreduju u plej-ofu Endesa lige. Ovaj tim koji se u prvoj rundi plej-ofa sastaje sa UCAM Mursijom, već neko vreme radi na planiranju za sledeću godinu. Sve ukazuje da će se Valensija vratiti u Evrokup iako sa ciljem što skorijeg povratka u vrhunsko kontinentalno takmičenje, jer klub već radi na dobijanju višegodišnje evroligaške licence, i u tom cilju priprema svoj novi dom, "Roig Arenu". A na mapi puta za sledeću sezonu, jedno od glavnih pitanja je da razjasni šta će se konačno desiti na klupi - piše "Relevo".

Ovaj izvor dalje navodi da su, posle dogovora o nastavku saradnje sa Semijem Odželejom, već kaparisana prva dva pojačanja za sledeću sezonu, odnosno da su sa njima potpisani predugovori, a u pitanju su Itan Hap iz Gran Kanarije i Luka Božić iz Zadra. Ali, pre ozvaničenja tih pojačanja očekuje se imenovanje novog trenera.

Valensija će tekuću sezonu završiti sa Ćavijem Albertom na klupi, on je u drugom delu sezone preuzeo ekipu posle smene Aleksa Mumbrua, ali za narednu sezonu uprava kluba želi Pedra Martineza kao novog trenera. Martinez je od 2019. godine na klupi Manrese, a pre toga je u periodu od 2015. do 2017. godine već vodio Valensiju sa kojom je osvojio i titulu u španskoj Endesa ligi 2017. godine.

- Šta se dešava? Kao i Valensija, i Manresa se takmiči u plej-ofu Endesa lige, nešto zbog čega sve ide malo sporije.

A šta to znači kada je u pitanju potvrda da li će Hap ili Božić nositi narandžasti dres ili ne? U zavisnosti od toga ko preuzme klupu, biće ispunjen ili ne već potpisan predugovor sa oba igrača, o čemu je nekoliko medija nedeljama unazad izveštavalo o interesovanju kluba za njih. I ako je Valensiji jedno jasno, to je da, za razliku od onoga što se dešavalo u drugim sezonama, sportski menadžment mora da ide ruku pod ruku sa trenerom koji upravlja klupom.

Iz tog razloga, još jedno ime koje bi takođe moglo da stigne u Valensiju je Branku Badio, plej Manrese koji igra drugu sezonu pod vođstvom Pedra Martineza. Klub je nedavno najavio i obnovu još jednog ugovora, sa Haimeom Pradiljom, koji će takođe biti deo ekipe sledeće godine.

Sa svoje strane, Hap je u Evrokupu postizao u proseku 9,6 poena, 5,9 skokova, 2,1 asistenciju, 1,6 ukradenih lopti i 14,2, brojke koje se generalno poboljšavaju na osnovu njegovih nastupa u Endesa ligi: 12,4 poena, 5,4 skoka, 2 asistencije, 1,2 ukradene lopte i indeks 15,6. Dok Božić, koji je sa 28 godina jedna od senzacija ABA lige sa Zadrom, postiže u proseku 19,8 poena, 7,8 skokova, 6,3 asistencije, 1,1 ukradenu loptu, uz indeks 28,1 - piše "Relevo".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati