Izbori 2024

S. M.

05. 06. 2024. 10:42 11

Opozicija: SNS je izgubila Niš, dokazaćemo krađu!

Dr Dragan Milić ispred grupe građana kazao je na konferenciji za novinare koju je u Nišu organizovala opozicija da bi bilo viteški da Srpska napredna stranka viteški prizna poraz.

- SNS nema većinu u NIšu i to cela Srbija zna. Priznajte ono što je istina, da ste izgubili Niš - kazao je dr Milić.

On je istakao da najveća opština u Nišu Medijana želi nove ljude. To, kako kaže, pokazuje razlika u glasovima, koja je 6.000.

- Već smo se dogovorili da ukinemo neka nepotrebna radna mesta koja su služila za podmirenje glasačkog tela. Radićemo za dobrobit građana, a ne stranke – naglasio je dr Milić.

Đorđe Stanković ispred koalicije "Biramo NIš" govorio je o svim nepravilnostima koje je uočio pravni tim koji je tokom noći pregledavao biračke spiskove i rezultate izbora.

- Uz pomoć Ruske stranke koja nije ni mogla da se kandiduje oni su dodali potrebne glasove. Mi smo još 21. maja podneli krivičnu prijavu protiv te stranke, kao da smo znali. Ono što želimo je da se prizna objavljeni rezultat 3. juna u 5 časova ujutro kada je nedvosmisleno opozicija pobedila na izborima. To je stvarni rezultat, a ne onaj kasnije koji se pojavio, kada su dodavali fantomske glasove - naglasio je Stanković.

On objašnjava da su se na mnogim izbornim mestima, što je utvrdio njihov pravni tim, naknadno pojavljivali novi glasovi, da se ne slaže broj upisanih birača sa onima koji su izašli, da je utvrđeno da na mnogim biračkim mestima ima više glasačkih listića nego lica koja su upisana u birački spisak.

- Išli su na mikro dodavanje, kako se ne bi primetilo, ali smo mi sve pregeldali. Ići ćemo pravnim putem i dok ne ispcrpimo sve mogućnosti dokazivanja izborne krađe, nećemo odustati - naglasio je on.

Podsećanja radi, tokom noći između utorka i srede pravni tim koalicije "Biramo Niš" je pregledao sav material GIK.

Prema prvim rezultatima Gradske izborne komisije, na lokalnim izborima u Nišu lista "Aleksandar Vučić - Niš sutra" osvojila je 44,31% glasova, odnosno 30 mandata, grupa građana "Dr Dragan Milić" 24,49% glasova i 16 mandata, koalicija "Biramo Niš" 16,2% glasova i 10 mandata. Po 2 mandata osvojili su Kreni-promeni "I ja sam Niš" (3,93%) i "Ujedinjeni - Nada za Niš" (3,88%), dok je jedan mandat pripao Ruskoj stranci.

Po broju glasova Nišlija i Nišlijki, opozicija ima više glasova, samo četiri opozicione liste koje su prešle cenzus imaju 53.799 glasova, a SNS sa SPS-om ima 49.243.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Još jedna cigla u zidu

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati