Izbori 2024

Direktno.rs

07. 04. 2024. 07:38 15

Aleksić: Postoji šansa da se svi izbori raspišu za 2. jun

Još uvek postoji šansa da se političke tenzije smire tako što će se i lokalni izbori raspisati za drugi jun i da onda i opozicija na njima učestvuje - rekao je predsednik Narodnog pokreta Srbije i narodni poslanik Miroslav Aleksić u Subotici gde je osnovan gradski odbor te stranke.

- Rok da se promeni zakon o lokalnim izborima i da se i lokalni izbori raspišu zajedno sa beogradskim je 18. april, tako da ukoliko postoji politička volja, u toku naredne nedelje i dalje ima prostora za dogovor. Ako predstavnici vlasti to ne urade poslaće svima nama jasnu poruku da žele tenzije, nasilje i mržnju u Srbiji - izjavio je Aleksić.

On je podsetio da su dve koalicione liste opozicije "Srbija protiv nasilja" i NADA nedavno uputile poziv predstavnicima vlasti i inicirale sastanak o izbornim uslovima, kao i da su na tom sastanku izneli tri zahteva.

- Tražili smo nezavisnu komisiju koja će se baviti biračkim spiskom, da javni servis radi profesionalno i poštuje zakone ove zemlje, kao i da svi izbori koji nam predstoje budu u jednom danu. To jeste minimum, ali je i nešto što može u kratkom roku da se implementira - rekao je Aleksić.

On je rekao i da argument Ane Brnabić povodom odbacivanja trećeg zahteva opozicije da ne želi da krši zakone ne stoji, jer bi se uslovi da se svi izbori održe u istom danu - 2. juna - stekli tako što bi se promenio zakon o lokalnim izborima, kojim bi se samo rok za raspisivanje izbora povećao sa 120 na 150 dana.

- Podsetio bih takođe predsednicu Skupštine da im izgleda nije smetalo to što su pred izbore prošle godine gradonačelnici i predsednici opština širom Srbije podneli ostavke, to izgleda nije bilo kršenje zakona - podsetio je Aleksić.

Aleksić se osvrnuo i na to da se opozicija u Srbiji ne bori sa političkim protivnicima, već sa manipulatorima, šibicarima i uzurpatorima koji su privatizovali ovu zemlju i javne rsurse stavili u funkciju svoje propagande.

- To je borba protiv mafijaškog klana u zemlji u kojoj se bogati mala grupica ljudi na vrhu, dok ostatak zemlje teško živi. Napravili su zemlju nasilja i za to će morati da odgovaraju - zaključio je on.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati