Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

02. 05. 2024. 09:54 34

"Zašto je Srbija povukla 40 tona zlata i šta Suzana Vasiljević radi u Emiratima?"

Šef poslaničke grupe Narodnog pokreta Srbije, Miroslav Aleksić, rekao je na sednici Skupštine Srbije da "novu Vladu Srbije čine SPS-JUL i radikali", a da je ona, kako je rekao, "izmiksovana" sa preletačima. On je pitao ministra finansija Sinišu Malog zbog čega jepovučeno 40 tona zlata iz Švajcarske u Srbiju.

- Bitno je da se namire partijski interesi i da se ne misli svojom glavom. Izabrali ste da služite svi jednom čoveku i da ne mislite svojom glavom. Kukate kako se ceo svet urotio protiv nas, malo, malo, pa neko nas prevario. Ali kad su fotelje u pitanju - za to se gine - naveo je Aleksić.

- Odrekli se kamate, prihoda, plaćamo dodatne troškove. Šta je razlog tome? Možda Suzana Vasiljević (savetnica predsednika Srbije, prim. aut.) koja na svake dve nedelje putuje u Emirate u "Samosonite" i nešto nosi tamo, kao što je Žika Petrović nekad nosio na Kipar. Ne znam šta je u pitanju - naveo je Aleksić.

On je dodao da od 2012. godine, Srbija nestaje i da je to rezultat rada SNS.

- Dok se to dešava, vi se bogatite, a to se najbolje vidi po vašoj imovini koju ste imali do 2012, a koju imate danas. Prodajete državnu imovinu, institute, banje Milenijum timu i drugima… Ja ovu vašu vladu vidim kao vladu SPS-a, JUL-a i radikala, "izmiskovanu" sa preletačima. Karakter stranke i vlasti je karakter ljudi. Pokupili ste najgore ljude iz svih stranaka, i ko god pređe tamo - on je odličan. Ima ih tamo prekoputa, sede u Skupštini, a boga mi i evo ih u vašem okruženju - rekao je Aleksić i nastavio:

- Evo je, gospođa (Tatjana) Macura… Bila je tvrdi opozicionar, govorila je sve najgore o vašoj vlasti i Vučiću, i ima obraz da sedi ovde pored mene, na dva metra. Eno je i Milica Zavetnica, "cvrkuće" juče sa Vesićem i novim drugovima, a do pre šeest, sedam meseci je sedela ovde i govorila da ste izdajnici, da ste lopovi, da ste prodali Kosovo. A sad je sve to zamenila za svoju fotelju. Ode kosovski zavet, ode sav taj patriotizam i nacionalizam za ministarsku fotelju. To ste vi, i ne može da bude bolje državi Srbiji kad su takvi ljudi, koji se vode samo interesom, oni koji misle da mogu da doprinesu državi. Ne mogu ništa da doprinesu, zato i jeste tako kako jeste - zaključio je Aleksić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 34

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Ne mrdam odavde

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati