Politika

[ Izvor: Danas ]

02. 05. 2024. 19:31 10

Ruski mediji: "Bratski, u vladi su Vulin i Popović"

Izglasana je nova vlada Srbije, piše ruski Profil.ru, ukazujući da nju predvodi Miloš Vučević koji se protivi sankcijama Rusiji.

Prema Vučevićevim rečima, osnovni principi nove vlade biće vojna neutralnost i politička nezavisnost Srbije. On je naglasio da Kabinet ministara na čelu sa njim neće uvoditi sankcije Protiv Ruske Federacije i da neće priznati nezavisnost Kosova, prenosi ovaj ruski portal.

RIA Novosti pišu da su poslanici Skupštine Srbije većinom glasova odobrili novi sastav Kabineta na čelu sa predsednikom vladajuće Srpske napredne stranke (SPP), bivšim ministrom odbrane Milošem Vučevićem, koji je obećao da će nastaviti put ka EU, ali ne i da će uvesti sankcije Rusiji.

Skupština Srbije je dva dana razmatrala sastav i program budućeg Kabineta koji je predložio kandidat za premijera. Vučević je u sredu poslanicima saopštio uputstva rada vlade duže od 3,5 sata, nakon čega su počele rasprave sa opozicijom, tokom kojih su iznete lične tvrdnje, prenosi RIA Novosti.

TASS dodaje da je Vučević ranije naglasio da zemlja „ne može i neće odustati od prijateljstva sa Rusijom“, čiji se narod smatra bratskim.

Napominju i da su Nenad Popović i Aleksandar Vulin u vladi te da je početkom aprila Vulin naglasio je da će spoljnopolitički razvoj države bez interakcije sa Rusijom imati negativan uticaj na nacionalne interese.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Treniraj kod kuće

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati