Beograd

Direktno.rs [ Izvor: Politika ]

06. 04. 2021. 17:31 12

"DUŠANOVE KOCKICE": Režimska "Politika" udarila na Vesića

Režimski list "Politika" udario je na zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, i to zbog besomučnih radova u Beogradu i prekopavanja ulice Cara Dušana. Ovaj list navodi da su na više mesta u ovoj ulici trotoari nedovršeni i neuklopljeni, naročito na raskrsnicama i na spoju sa zgradama. Dodaje se da majstori na nekoliko lokacija uklapaju pločnik, ali da ima još dosta posla.

Stihovi nekada čuvene dečje emisije "Kocka do kocke kockica, kroz prostor i kroz vreme" mogli bi da postanu nezvanična himna rekonstrukcije poteza od Ruzveltove do tvrđave koja je u prestonici već duže simbol bahatosti i javašluka kada je reč o velikim infrastrukturnim projektima. Jer ovoj obnovi koja će za desetak dana ući u 23. mesec otkako je počela, kraj se i dalje ne nazire zato što se i dalje uveliko majstoriše, piše "Politika".

Kolovoz jeste završen, kako i tramvajski koridor, ali trotoari i dalje nisu do kraja uklopljeni. Nove granitne i kamene ploče, kocke i kockice, iako su postavljene u najvećem delu Cara Dušana (poslednje deonice koja se radi u okviru ove bezobrazno duge rekonstrukcije) i dalje su uveliko razbacane i po završenim i po nezavršenim delovima trotoara, a na nekoliko tačaka i dalje su i na paletama. Sve to jasan je znak da u Cara Dušana na pločnicima ima još posla.

Kao i u toku većeg dela obnove poteza od Vukovog spomenika do tvrđave, i ovoga puta trotoari su ostavljeni da se rade poslednji, na njima se neopravdano posao odugovlači, započinje na više tačaka istovremeno i ostavlja se nedovršen. Pešaci su, poručuje ova obnova, kao i mnoge prethodne u gradu, za nadlžene i izvođače najmanje važni učesnici u saobraćaju. Jer, tako je bilo i kada su se sređivale i Ruzveltova i Slavija i Karađorđeva... U slučaju Cara Dušana o tome svedoči nekoliko tačaka, dodaje se u tekstu.

Odavno započeti pešački potezi u ovoj ulici nedovršeni su ostavljeni na više raskrsnica - mesecima čekaju nove granitne kocke. Neuklopljeni delovi lako se mogu uočiti i na prilazima zgradama, oko šahtova, na spojevima sa parking mestima... Građani koji tuda svakodnevno prolaze sa pravom negoduju i gunđaju, ali malo im to vredi. Kao i u toku većeg dela ove obnove (za koju je, kao i za mnoge prethodne, teško verovati, da će neko odgovarati) i na trotoarima u Cara Dušana majstora je i dalje vrlo malo.

- Od početka do kraja ove ulice u petak smo zatekli svega tri, četiri grupice majstora koji natenane uklapaju delove granitnih ploča i betoniraju spojeve pločnika sa zgradama. Najdinamičnije, kako se čini, jeste na uglu ove i Ulice Pjarona de Mondezira gde je i ostalo najviše neuklopljenih granitnih ploča. Ako bi se radovi na poslednjim nezavršenim delovima trotoara u Cara Dušana ubrzali narednih dana, taj posao mogao bi da bude završen za najviše desetak dana. Ali iskustvo u vezi sa projektom obnove takozvana četiri bulevara, koja je započeta još u junu 2019. i koja je trebalo da bude okončana decembra te godine, opominje da ne treba da iznenadi ako se tačka na ovo majstorisanje stavi na dvogodišnjicu početka radova - naglašava ovaj list.

U ranije završenim ulicama Karljice Marije, 27. marta i Džordža Vašingtona na više mesta već su vidljiva oštećenja, naročito na kockama koje oivičuju drveće u zoni parking mesta. One su odvaljene i izbijene iz ležišta. To, kako kažu građani, ukazuje ne samo na bahatost vozača nego i da ti radovi nisu najkvalitetnije izvedeni, zaključuje se u tekstu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati