Srbija

Direktno.rs

15. 04. 2024. 13:55 2

Jekić: Ministre Vesiću, da li je put Vožd Karađorđe za Topolu ili protiv nje?

"Prostornim planom je predviđeno da nova trasa puta Vožd Karađorđe prolazi kroz 14 mesnih zajednica, a od čega je 13 seoskih mesnih zajednica. Trasa puta preti da ugrozi preko 600 hektara plodne zemlje opštine Topola, za mnoge ljude je ta zemlja izvor egzistencije", naveo je Dalibor Jekić, narodni poslanik Stranke slobode i pravde i predsednik kragujevačkog odbora SSP, čiju izjavu prenosimo u celosti.

"Ministre Vesiću, zahtevam od Vas da pod hitno odete u Topolu i da razmotrite izmenu trase, morate da omogućite vrednim poljoprivrednicima da mogu da žive od svog rada. Na toj zemlji se nalaze brojni zasadi voća koji su decenijama uzgajani i koji su prenošeni sa kolena na koleno, ta zemlja je mnogima dedovina i njena vrednost za vlasnike tih parcela je neprocenjiva. Šumadinci se zemlje svojih predaka teško odriču, u nju su uloženi veliki trud i znoj brojnih generacija.

Ne može nijedan put da bude iznad života običnih ljudi, shvatite da krak od Zagorice do Svetlića mora da promeni svoju trasu. Ta trasa mora da bude u skladu sa potrebama tih sela i poljoprivrednih proizvođača, nijedan put nije iznad života naših građana. Šta će nam put ako on tera građane iz opštine Topole, iz naše srpske Toskane. Mi Šumadinci se ponosimo vinogradima i voćem iz Topole, želimo da tako ostane i da to prenosimo sa generacije na generaciju. Put mora biti u funkciji razvoja opštine Topole, a ne suprotno.

Ministre Vesiću, Vožd Karađorđe je uvek bio uz svoj narod, nadam se da ćete se dozvati pameti, a da će trasa puta Vožd Karađorđe biti za svoj narod a ne protiv njega", zaključio je Dalibor Jekić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati