Srbija

Direktno.rs

05. 04. 2024. 11:19 2

"U sport se kao ulaže, a kad se površno zagrebe - jad i čemer"

Nije stadion jednako fudbal, nije sportska dvorana jednako košarka. Velelepni nacionalni stadioni neće pomoći da naš fudbal postane bolji, nema jasnog plana regrutacije mladih talenata niti podsticaja za našu decu da se bave sportom, izjavio je narodni poslanik Stranke slobode i pravde i bivši košarkaš Đorđo Đorđić. 

Đorđić dodaje da godinama slušamo da se u sport ulaže više nego ikada. Ako se pogleda sa aspekta finansija, samo na prvi pogled bi se možda mogli složiti, ali ako samo površno zagrebemo, videćemo sav jad i čemer sporta. 

- Pred našim očima mlade generacije odustaju od sporta i košarke, i odbojke i fudbala. To se u ovoj zemlji nikada nije dešavalo. Zašto? Odgovor je jasan, decom se niko ne bavi i sve je postalo pitanje formalnog, sporta ima, ali ga u stvari nema, među stranačkim “sportistima” onim u odelima koji nikada nisu utrčali na teren - objašnjava Đorđić.

- Ne postoje više sekcije, školska takmičenja, socijalizacija dece kroz sport je potpuno uništena. Ljudi koji su se počeli baviti vođenjem sporta vide jedan cilj, a to je rezultat i to odmah! Ali gospodo, to nije suština sporta i nikada neće biti jer novac ne može zameniti decu i ljude, a naročito dragoceno vreme. Svaka vlast je imala upliv u sport, ali nijedna vlast nikada nije prisvojila sport kao ova vlast. Vremena nema i promena u sferi sporta moraju što pre otpočeti ako hoćemo da se vratimo na stazu normalne sportske Srbije - zaključio je.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati