Život

Direktno.rs

22. 11. 2022. 15:43 0

Pošaljimo 1056 na 3030 i pomozimo Nikoli (15)

Nikola Aćimović je dečak od 15 godina koji boluje od Dišenove mišićne distrofije - retke, progresivne i nažalost smrtonosne bolesti.

- Bolest izaziva odumiranje mišića usled nedostatka enzima distrofina,enzim koji je neophodan za normalno funkcionisanje mišića. Bolest kreće od nogu i ide ka gornjim ekstremitetima, treba samo da naglasim da je i srce mišić i da nije pošteđeno bolesti. Za Nikolin oblik mutacije postoji lek Ataluren koji može da znatno uspori progresiju bolesti i omogući Nikoli koliko toliko normalan život - priča Nikolina mama Gordana Grabovčić.

Nikola je, na žalost, izgubio bitku za noge, ali sa lekom može da sačuva ruke, pluća, govor i srce, može da sačuva život.

- Bez leka Nikola je osuđen na patnju, bol i smrt. Bez leka prestaće samostalno da sedi, zatim da pomera ruke, onda će prestati samostalno da diše, biće mu potreban aparat za disanje, zatim prestaće da žvaće i guta i da govori i na kraju njegovo srce neće imati više snage da kuca. U glavi vrtim sve te slike i molim Boga da se to ne desi. Ali, za lek nam je potrebno ogromnih 500.000 evra koje mi, na žalost, nemamo. Nidža je u fondaciji Budi human gotovo godinu i po dana i prikupljeno je tek 24% sredstava. Bojim se da ovim tempom nećemo stići na vreme da obezbedimo lek za Nikolu i spasimo mu život - za zebnjom priča Gordana.

Potrebna nam je pomoć svih dobrih i plemenitih ljudi da obezbedimo sredstva za Nikolin lek. Pošaljite 1056 na 3030, cena poruke je 200 dinara.

Uplata na račun:

Dinarski račun: 160-6000001131176-66

Devizni račun: 160-6000001133896-54

IBAN: RS35160600000113389654

SWIFT/BIC:DBDBRSBG

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati