Život

S.M.

03. 08. 2022. 20:54 2

Marija pati od retke bolesti, potrebna joj je naša pomoć

Marija Stanković iz Žitorađe koja je pred dve godine bila đak generacije u prokupačkoj Medicinskoj školi „Dr Aleksa Savić“, a sada je student medicine, boluje od "Nutcracker" sindroma i neophodno joj je 3.567.000 dinara za operaciju na jednoj klinici u Turskoj.

Ovaj sindrom predstavlja redak klinički entitet koji je uzrokovan kompresijom leve renalne vene od strane gornje mezenterične arterije, a otkriveno je da boluje 2018.godine.

Ranije je dvadesetogodišnja Marija imala bolove u predelu stomaka, koji su se pojavili 2016. godine.Imala je dve operacije u jednoj godini, ali se ništa nije promenilo. Posle operacije žučne kese, krenula su ispitivanja o uzroku bola koji je osećala i tako se došlo do prave dijagnoze. Ipak,sve te muke nisu je sprečile da vredno uči i bude đak generacije, dobije niz priznanja i nagrada, upiše medicinu i nastavi sa odličnim rezultatima.

Sada mora na operaciju, koja za prilike njene prodice mnogo košta. Reč je o komplikovanom zahvatu koji zahteva učešće 10 hirurga koji će na osnovu njene građe utvrditi kako treba da se operiše. Sad je priprema u toku i na svakog meseca odlazi u Tursku na preglede.

Kako je to mnogo novca za prosečnu porodicu, u Žitorađi se organizovala grupa mladih ljudi koji je već krenula sa humanitarnim akcijama za Mariju.U Prokuplju se na društvenim mrežama deli apel da se pomogne i za jedan dan je za nju pristiglo 1.283 sms poruka na broj Fondacije “Budi human”.

Broj za sms poruku Mariji je:1323 na 3030

Uplatom na dinarski račun:160-6000001421749-86

Uplatom na devizni račun:160-6000001422108-76

IBAN: RS35160600000142210876

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Pomozimo joj da pobedi u ovoj borbi i nastavi da niže uspehe u školi. Znamo, biće divan lekar koji će spasavati ljude.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati