Poznati

Direktno.rs

21. 06. 2020. 10:19 0

Srednji prst za političara i od Severine! (FOTO)

Pevačica Severina pridružila se velikom broju žena koje su putem interneta izrazile protivljenje stavovima pevača i političara Miroslava Škore.

Nakon njegove izjave da bi žena koje je silovana i zatrudni trebalo o abortusu da se dogovori sa porodicom, mnoge žene su odlučile da izraze svoje protivljenje takvom stavu. Na ovo mišljenje prvo je reagovala zamenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš koja je objavila fotografiju na kojoj Škori pokazuje srednji prst, pozvavši i druge žene da učine isto.

Ubrzo se oglasila i bivša predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović koja je takođe uputila srednji prst desničarskom političaru.

Sada se protestu pridružila i Severina koja je na Instagramu objavila fotografiju na kojoj drži podignut srednji prst, a slika je fotošopirana tako da pevačica nosi odeću koja je planetarno prepoznatljiva zbog serije "Sluškinjina priča". Pomenuti televizijski hit je priča o ženama koje nakon svetske ekološke katastrofe postaju prve žrtve represivnog sistema i bivaju primorane da rađaju decu bogatim članovima društva.

- Nažalost, upoznala sam tog Škoru. U poznoj mladosti silno je hteo da postane panonski mornar, ali zaboravio je da postoji Balašević, pa se plan izjalovio. Bez obzira što je bio uzorni omladinac u 'ono doba', kažu upućeni. Onda je došao rat. Dok su žene u Hrvatskoj i Bosni u vihoru rata doživele najveća poniženja koje žensko telo može doživeti, silovanja, njegov ratni put se sastojao u avionskoj karti u jednom smeru. Iz domovine u Ameriku - započela je Severina i dodala:

- Vratio se u ravnicu koju su mu neki drugi obranili i odlučio da postane direktor diskografske kuće Orfej. Koja je, zamislite, nakon njega propala. Onda se onako simpatičan i šaljiv uvalio u Croatia Records, čije je zemljište sada u posedu pogrebnog poduzeća i rasprodano. Čujem, sad ima i puste vinograde i udele u raznim firmama. Kako je došao do parkirališta kraj jedne bolnice, koje je masno naplaćivao, niko ne zna. Samo znamo da ga je prodao. Jer sad se ozbiljnije bacio na politiku. Prvo je hteo da postane predsednik i neslavno propao, a nije prošlo ni pola godine - već bi bio premijer. I sada kandidat Škoro ima jedan poseban predmet interesa. Ne ekonomski rast i bolji život za sve. O ne, njegov interes je žensko telo.

- Materica mu je posebno zanimljiva. Pa su mu žene počele pokazivati srednji prst, druge su mu prstima pokazale rogove. Onda je Škoro političar zapretio da, kad dođe na vlast, će oni koji mašu tim prstima dobiti po istima. Posle se pravdao da je mislio na političare. Ali ženama se nije izvinio. Škoro kandidat očito ne razume koncept slobode, ljudskih i ženskih prava, demokratskog društva. Verovatno mu niko nije objasnio da je 'Sluškinjina priča' samo SF roman i serija. Hvala Bogu. Pravda i izvinjenje za svaku silovanu ženu, devojčicu i naše bake - zaključila je pevačica.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati