Svet

[ Izvor: Mediji ]

16. 10. 2024. 20:42 0

"Makron je sramota": Izraelski ministar opleo po lideru Francuske

Ministar odbrane Izraela Joav Galant danas se obrušio na francuskog predsednika Emanuela Makrona nazvavši ga "sramotom“, zbog toga što je izraelskim kompanijama zabranjeno da učestvuju na francuskom sajmu naoružanja.

Galant je rekao da je Makron „sramota za francusku naciju i vrednosti slobodnog sveta“, nakon što je francuska vlada odlučila da zabrani izraelskim kompanijama da prodaju svoje vojne proizvode na sajmu „Euronaval“ u Parizu sledećeg meseca, prenosi Politiko.

- Odluka da se po drugi put diskriminiše izraelska odbrambena industrija u Francuskoj pomaže neprijateljima Izraela tokom rata - rekao je Galant, misleći na raniju odluku francuske vlade da isključi izraelske firme sa sajma naoružanja koji je održan u junu.

On je optužio Francusku da „dosledno sprovodi neprijateljsku politiku prema jevrejskom narodu“.

- Nastavićemo da branimo našu naciju od neprijatelja na sedam različitih frontova i da se borimo za našu budućnost sa ili bez Francuske - poručio je Galant.

Njegove izjave su nastavak eskalacije u ratu reči između Makrona i izraelske vlade, u vreme kada Izrael pojačava napade u Libanu i Gazi.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu uzvratio je Makronu, nakon što je francuski predsednik u utorak rekao da Netanjahu „ne sme da zaboravi da je njegova zemlja stvorena odlukom Ujedinjenih nacija“.

- Podsetnik za predsednika Francuske: državu Izrael nije uspostavila rezolucija Ujedinjenih nacija, već pobeda ostvarena u ratu za nezavisnost krvlju herojskih boraca, od kojih su mnogi preživeli holokaust, uključujući i onaj koji je sprovodio Višijevski režim u Francuskoj - kazao je Netanjahu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Pazi, bandera!

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati