Svet

[ Izvor: Mediji ]

12. 09. 2024. 17:02 0

Nove optužnice protiv Harvija Vajnstina

Velika porota podigla je optužnicu protiv Harvija Vajnstina po dodatnim optužbama, saopštili su tužioci na krivičnom sudu u Njujorku u četvrtak.

Dodatne optužbe su trenutno pod pečatom, ali se očekuje da će Vajnštajn biti optužen kasnije. Tužioci će podneti zahtev za objedinjavanje tih optužnica. Prema prethodnim medijskim izveštajima, optužnice se odnose na optužbe za seksualni napad u vezi sa tri osobe koje su ga optužile.

Saslušanje dolazi nekoliko dana nakon što je Vajnštajn hitno prebačen u bolnicu Bellevue u Njujorku na operaciju srca. Vajnstin se nije pojavio na sudu u četvrtak jer nije dobio lekarsko odobrenje.

Jedan navodni napad dogodio se u stambenoj zgradi u donjem Menhetnu u zimskim mesecima između 2005. i 2006. Za još jednog optuženog se navodi da je seksualno napadnut u hotelu u Tribeci u maju 2016.

Vajnstinov advokat Artur Ajdala rekao je da je razgovarao sa Vajnstinom dva puta u sredu i da ima „neku tubu u grudima“ pričvršćenu za kesu koja odvodi tečnost iz njegovog tela, pored toga što je bio priključen na infuzije i kiseonik. On ne zna koliko će dugo biti u tom stanju, ali je rekao da Vajnstin ipak želi da se pojavi na sudu kasnije.

Vajnstin je bio u pritvoru na ostrvu Rajkers dok čeka ponovljeno suđenje u novembru, nakon što je njegova osuda za silovanje 2020. u Njujorku i 23-godišnja kazna, poništena u aprilu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Frizbi na žaru

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati