Slobodno vreme

[ Izvor: Mediji ]

17. 09. 2024. 20:04 8

Gugl tajno snima sve što govorite, evo kako to da isključite

Kompanija Google ima funkciju koja joj omogućava da potajno snima glasova korisnika koje čuva za razne svrhe.

Google skladišti audio snimke aktivnosti korisnika na internetu i u aplikacijama, a to uključuje i verbalno pretraživanje, asistente i mape, a sve u cilju unapređenja tehnologije prepoznavanja zvuka.

Jedan tehnički stručnjak je nedavno otkrio "cheat code", za koji tvrdi da može da spreči Google da beleži aktivnosti koje korisnici obavljaju na svojim telefonima.

Korisnici mogu da prilagode svoj Google nalog izborom odgovarajućih podešavanja u "Data & privacy" sekciji, gde mogu da blokiraju pristup mikrofonu i kameri.

Stručnjak Džefri Kastiljo podelio je koristan savet preko Instagram videa, u kojem objašnjava na koji način korisnici mogu da isključe ovu funkciju.

Potrebno je da se otvori Google aplikacija i da se klikne na "Manage your Google account". Nakon toga se otvara sekcija podešavanja podataka i privatnosti, potom podešavanje istorije i na kraju "Web & App Activity".

U sekciji "Turn on voice & audio activity" videće se plava kvačica koju je potrebno da isključite kako biste zaustavili da vas Google "sluša".

Nakon što je to isključeno, audio snimci glasovnih interakcija sa Google pretraživanjem, asistentom, i mapama više se neće čuvati na vašem Google nalogu, čak i ako ste na njega prijavljeni.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Proka pronalazač

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati