Fudbal

Direktno.rs

17. 09. 2024. 20:43 1

Zvezdini rivali pregaženi na startu Lige šampiona

Ekipe PSV-a i Jang Bojsa, protivnika Crvene zvezde u ovogodišnjoj Ligi šampiona, doživeli su ubedljive poraze u prvom kolu najelitinijeg kontinentalnog takmičenja u fudbalu. Naime, Juventus je u Torinu pobedio PSV sa 3:1, a Jang Bojs je na svom terenu izgubio od Aston Vile sa 0:3.

Dušan Vlahović je za Juventus odigrao celu utakmicu. Nije uspeo da se upiše u listu strelaca, ali jeste kao asistent kod trećeg gola Stare dame. Naime, on je odlično pronašao Nikolasa Gonzalesa u 52. minutu, kojem nije bilo teško da loptu pospremi u gol tima iz Ajndhovena.

Aston Vila je uspela da slavi bez pomoći Koste Nedeljkovića, koji je večeras nije ulazio u igru, iako je bio u protokolu.

Tijago Mota je možda iznenadio sa startnom postavom, ali ispostavilo se da je tačno znao šta hoće kada je na klupi ostavio Danila, Daglasa Luiza, Kefrena Tirama. Jildiz je plesao, baš kao i novajlija Niko Gonzales, i Veston MekKeni kome je Mota našao neku drugačiju ulogu.

Nakon što su izvesne šanse promašili Kopmejners i Gonzales, Juve je proradio. Jildiz je u 21. minutu primio i povukao loptu sa levog boka, uneo je u sredinu i zategao u dalje rašlje za 1:0.

Posle samo šest minuta, već je bilo 2:0, Niko Gonzales je odradio najveći deo posla, solo prodorom po desnoj strani i dodavanjem u šesnaesterac, gde se Vlahović zagradio i tako omogućio da lopta dođe do usamljenog MekKenija kome nije bilo teško da pogodi za 2:0.

Sve je bilo gotovo početkom drugog poluvremena, kada je Juve oduzeo loptu na sredini, u nastavku akcije Vlahović je kao na tacni proigrao Gonzalesa za nedostižnih 3:0.

PSV je u poslednjim trenucima meča uspeo da dođe do počasnog pogotka, pošto je Bakajoko pronašao Saibarija, a ovaj iskosa sa leve strane pogodio dalji ugao za 3:1.

U drugoj večerašnjoj utakmici, Aston Vila je takođe pokazala da želi u plej-of pošto je pobedila Jang Bojse rezultatom 0:3.

U 27. minutu Tilemans je prihvatio centaršut MekGina, i kroz "šumu" nogu našao put do mreže za 0:1.

Sve je bilo gotovo 11 minuta kasnije kada je Remzi pokupio jedan otpadak od Votkinsa i rutinski pogodio od stative za 0:2.

Pet minuta pre kraja, Švajcarcima nije bilo spasa ni iz VAR sobe, Tilemans je bio asistent, a Onana je postigao konačnih 0:3. Belgijanac je prihvatio loptu od sunarodnika i potom zategao sa skoro 30 metara u prvi ugao.

U narednom kolu Juventus gostuje Lajpcigu, Aston Vila ima najteži mogući test protiv Bajern Minhena, Jang Bojsi gostuju Barsi, a PSV dočekuje Sporting iz Lisabona.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Proka pronalazač

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati