Svet

[ Izvor: Mediji ]

27. 08. 2024. 09:25 1

Spisak krivičnih dela za koja se tereti osnivač Telegrama (FOTO)

Dok je Pavel Durov, osnivač aplikacije za razmenu poruka Telegrama u francuskom pritvoru nakon hapšenja 24. avgusta, tužilaštvo u Parizu danas je objavilo spisak od 12 krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret.

Među njima su saučesništvo u posedovanju fotografija maloletnika sa pedo-pornografskim sadržajem, saučesništvo u nabavci, transportu, posedovanju, ponudi ili prodaji droga, kao i saučesništvo u prevari koju je izvela organizovana banda, prenosi portal BFMTV.

Francusko pravosuđe se interesuje za društvenu mrežu Telegram zbog nedostatka moderacije i akcija za suzbijanje trgovine drogom na toj platformi, ali i zbog sprečavanja širenja sadržaja pedofilskog karaktera. Danije danas o hapšenju Pavela Durova oglasio se i francuski predsednik Emanuel Makron, o čemu je Telegraf.rs izvestio.

Pravosudne vlasti takođe istražuju u okviru ovog pravnog postupka optužbe za "odbijanja na zahtev nadležnih vlasti komunikacije informacija ili dokumenata neophodnih za realizaciju i korišćenje presretanja dozvoljenih zakonom".

Ova optužba odražava brojne kritike upućene Telegramu zbog toga što redovno odbija da sarađuje sa vlastima zemalja u kojima je aplikacija dostupna.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Proka pronalazač

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati