Fudbal

Milan Zarić

19. 09. 2024. 20:40 17

Kasno buđenje Zvezde: Benfika odnela bodove sa Marakane!

Fudbaleri Crvene zvezde nisu dobro počeli takmičenje u Ligi šampiona, budući da su u prvom kolu elitnog takmičenja poraženi od Benfike sa 1:2!

Dva različita poluvremena je odigrala Zvezda - u prvom često nije mogla da dođe do daha, dok je u drugom poluvremenu potpuno nadigrala Benfiku, međutim to na kraju nije bilo dovoljno da se uzme makar bod.

Ofanzivnije su "orlovi" počeli meč za srpskim šampionom, a takav pristup se isplatio već u devetom minutu. Tada je sa desne strane centrirao Bah, Krunić je ispustio Akturkoglua, kome nije bilo teško da sa par metara zatrese mrežu Omrija Glazera.

Zvezda je posle primljenog gola došla do daha, imala je i nekoliko pokušaja i kada se činilo da bi mogla da Portugalce baci na muke, došlo je do hladnog tuša. Nisu crveno-beli uspeli da otklone opasnost, što se odrazilo kroz napravljen faul na 17, 18 metara od gola. Postavio je tada loptu Orkun Kokču, koji je lepo plasirao loptu u mrežu domaćina za 0:2.

Izabranici Vladana Milojevića su u drugom poluvremenu bili mnogo bolji rival, pleli su mrežu oko gola Benfike i do kraja su uspeli da postignu gol. Bilo je to u 86. minutu, kada je Endiaje uposlio Milsona, koji je uspeo da, ispostavilo se kasnije, postavi konačnih 1:2.

Jednostavno, vremena više nije bilo, pa je srpski šampion ostao praznih šaka. Naredni izazov Crvenu zvezdu čeka 1. oktobra, kada će na veoma teško gostovanje - ići će na noge milanskom Interu.

Drugo poluvreme: Crvena zvezda - Benfika 1:2 (0:2)

KRAJ MEČA! Poraz Zvezde od Benfike!

90+1. minut - Veliku šansu je imala Benfika, jer je snažno šutirao Zeki Amduni i uzdrmao je okvir gola, budući da je pogodio stativu.

90. minut - Igraće se još četiri minuta...

89. minut - Ovaj gol je dao vetar u leđa crveno-belima, pa je pokušao i Luka Ilić, no njegov udarac nije bio precizan.

86. minut - GOOOOL! ZVEZDA JE SMANJILA - 1:2! Rezervisti su nadmudrili defanzivce Benfike, budući da je Endiaje proturio loptu do Felisija Milsona, a on rutinskom egzekucijom savladao Trubina.

83. minut - Nije bilo nimalo svejedno pred golom Zvezde, jer se za prostor izborio Anhel di Marija i snažno šutirao, međutim lopta je otišla preko gola.

82. minut - Nova izmena Vladana Milojevića, koji je odlučio da na teren pošalje Luku Ilića, dok je meč gotov za Radeta Krunića.

71. minut - Dvostruku izmenu je izvršio Vladan Milojević - iz igre je izvukao Duartea i Olajinku umesto kojih su ušli Endiaje i Milson. Mogu li oni da donesu promenu na terenu?

65. minut - Veliku šansu je imala Zvezda! Centrirao je iz kornera Elšnik, lopta je išla pravo do Đige, koji se iz neposredne blizine nije najbolje snašao, očigledno nije očekivao loptu, pa je šutirao pored gola.

62. minut - U šansi je sada bio Bruno Duarte, koji je dobio loptu u prostor od Ivanića, pokušao je Brazilac, ali je u poslednjem trenutku izblokiran, pa su crveno-beli od svega dobili samo korner.

61. minut - Pokušavaju crveno-beli posle prekida, međutim ubačene lopta Elšnika iz kornera nisu mnogo naškodile Benfiki, budući da je Trubin sve to lako zaustavljao.

55. minut - Sve je češće lopta pred golom Benfike. Dugo su sada kružili crveno-beli oko protivničkog gola, na kraju je sreću okušao Dalsio, međutim okliznuo se, pa je lopta otišla daleko pored gola.

50. minut - Znatno bolje su crveno-beli počeli drugi deo meča, pokazuju da su i dalje u životu, pa su pokušali preko Duartea i Silasa, međutim nije tu bilo previše opasnosti po Anatolija Trubina.

46. minut - Nastavljen je meč na stadionu "Rajko Mitić". Zvezda mora mnogo bolje ako želi da izbegne poraz.

Prvo poluvreme: Crvena zvezda - Benfika 0:2

KRAJ POLUVREMENA! Skupo je Zvezda platila greške u prvom poluvremenu, pa je tako u dva navrata profitirala i došla do ogromne prednosti. Tako je Krunić u devetom minutu ispustio Akturkoglua, koji je načeo crveno-bele, dok su izgubljena lopta i napravljen faul u opasnoj zoni omogućili Kokčuu, koji je digao na 0:2.

45. minut - Još tri minuta će se igrati u prvom poluvremenu.

40. minut - Pokušala je Zvezda nekako da se vrati u meč. Imao je prostora Mirko Ivanić i odlučio da šutne sa distance, međutim nije bio dovoljno precizan, pa je lopta otišla pored gola.

37. minut - Problemi i za Benfiku! Ne može da nastavi meč Bah, koga je zamenio Kabore.

29. minut - GOOOL! BENFIKA IMA 0:2! Pogrešili su crveno-beli u defanzivi, prodao je loptu Rade Krunić, a greška nije ispravljena, budući da je napravljen faul na nekih 18, 19 metara od gola. Loptu je postavio Orkun Kokču, gađao je ugao Omrija Glazera i efektno pogodio.

26. minut - Ne može Mimović da nastavi meč! Veliki je to udarac za crveno-bele, u igru je ušao Dalsio, što će izvesno doneti određena pomeranja u igri.

24. minut - Problemi u najavi za Vladana Milojevića. Jer, povredio se desni bek Ognjen Mimović i deluje da su male šanse da nastavi meč.

18. minut - Bila je sada Zvezda najbliža protivničkom golu. Loptu je dobio Bruno Duarte, dugo ju je vukao i šutirao sa nekih 20-ak metara, ali je snažan udarac brazilskog napadača uspeo da odbrani Trubin.

15. minut - Znatno više je sada lopta pred golom portugalskog giganta, što diže atmosferu na tribinama. Posebno je to sada bio slučaj, kada je lopta došla do Olajinke, koji je dugo vukao loptu i izgubio dragocene sekunde, pa je rival otklonio opasnost.

12. minut - Mogla je Zvezda odmah da uzvrati. Jer, loptu je od Mimovića dobio Krunić, lepo je izbacio iz igre Florentina i šutirao je iskosa sa desne strane, ali je udarac bio slab, a i išao je pravo u ruke Trubina.

9. minut - GOOOL! VODI BENFIKA - 0:1! Pukla je odbrana Zvezde, lopta je na desnoj strani došla do Baha, koji je poslao centaršut u peterac, gde je sam bio Kerem Akturkoglu i nije imao težak posao, pa je samo loptu gurnuo u mrežu.

4. minut - Praktično od prve sekunde se igra pred golom Zvezde, pa je i sada bilo opasno, kada su defanzivci crveno-belih bili na ozbiljnom testu, ali su nekako uspeli da otklone opasnost.

2. minut - I prvi pokušaj na meču - Kareras je odložio loptu do Akturkoglua, koji se namestio i gađao, međutim loptu je poslao pored gola.

1. minut - Počeo je meč na stadionu "Rajko Mitić".

CRVENA ZVEZDA - BENFIKA 1:2 (0:2)

Stadion: "Rajko Mitić". Strelci: Milson u 86. minutu za Crvenu zvezdu, a Akturkoglu u 9. i Kokču u 29. za Benfiku. Sudija: Majkl Oliver (Engleska). Žuti kartoni: Silas, Seol (Crvena zvezda), Kareras, Kabore (Benfika).

CRVENA ZVEZDA: Glazer - Mimović (od 26. Dalsio), Spajić, Điga, Seol - Krunić (od 82. L. Ilić), Elšnik - Silas, Ivanić, Olajinka (od 71. Milson) - Duarte (od 71. Endiaje).

BENFIKA: Trubin – Kareras, Silva, Otamendi, Bah (od 37. Kabore) - Rolhajser (od 56. Aursnes), Florentino, Kokču (od 89. Bareiro) - Akturkoglu, Pavlidis (od 89. Amduni), Di Marija (od 88. Beste).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Proka pronalazač

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati