Svet

[ Izvor: Mediji ]

25. 08. 2024. 15:43 1

Izrael podigao 100 ratnih letilica, gori Liban (VIDEO)

U jutrošnjoj eskalaciji sukoba na Bliskom istoku, militantna grupa Hezbolah tvrdi da je ispalila 320 raketa na Izrael. Odbrambene snage iz Tel Aviva pokrenule su kontra-napad, u kom je učestvovalo oko 100 izraelskih borbenih letelica. Ovo je najveći okršaj Izraela i Hezbolaha u poslednjih 18 godina, a sada su objavljeni i snimci razmene vatre. Prema navodima libanskih medija, troje ljudi je stradalo u izraelskom granatiranju.

Libanska militantna grupa Hezbolah saopštila je da je pokrenula napad kao osvetu za ubistvo visokog vojnog komandanta Fuada Šakura.

Prema rečima portparola Hezbolaha, napadnuto je 11 vojnih lokacija u severnom Izraelu. Time je operacija "za danas" završena, ali nema informacija o tome da li će Hezbolah nastaviti sa napadima na Izrael.

Ova grupa je negirala da su izraelski preventivni napadi pokrenuti neposredno pre njenog napada na Izrael uticali na operaciju.

- Tvrdnje neprijatelja o preventivnim akcijama koje je izveo, ciljevima koje je pogodio i ometanju napada Hezbolaha su prazne - navodi se u saopštenju Hezbolaha.

Dodaje se da su svi dronovi lansirani ka ciljevima prema predviđenom rasporedu. Istovremeno, TV kanal Al-Majadin, blizak Hezbolahu, javio je da je napad te grupe na Izrael bio potpuno uspešan, a negirane su tvrdnje Izraela da je preventivni napad na lansere raketa Hezbolaha bio efektivan.

Komandant Revolucionarne garde Irana spomenuo osvetu

Komandant Revolucionarne garde Irana Hosein Salami ponovio je danas da zvanični Teheran ima obavezu da se "osveti" Izraelu za ubistvo lidera Hamasa Ismaila Hanijea na iranskoj teritoriji.

- Čućete dobre vesti o osveti, ako Bog da - rekao je Salami tokom inspekcije graničnog prelaza između Irana i Iraka, u trenutku kada su hiljade šiitskih hodočasnika krenule ka iračkom gradu Kerbali na hodočašće, prenosi Tajms of Izrael.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati