Srbija

[ Izvor: Danas ]

17. 10. 2024. 12:52 6

Gradonačelnik Loznice podneo ostavku, sednica skupštine do 25. oktobra

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović podneo je ostavku na to mesto.

Kako je naveo u obražloženju predsednici Skupštine opštine Loznica, Mileni Manojlović-Kneževićm ostavku podnosi iz zdravstvenih i porodičnih razloga. Datum na dokumentu ostavke, koji je Danas dobio, je 5. avgust.

To potvrđuje Dragan Pajić, odbornik grupe građana Smelo u lokalnoj opštini Loznica, koji kaže da je ova grupa 16. avgusta imala tu informaciju, ali da je ostavka zavedena u opštini tek 10. oktobra.

Na pitanje šta će se nadalje dešavati u toj opštini, koja je ovih dana u centru pažnje zbog protesta ekoloških organizacija protiv projekta Rio Tinto, odgovara da to znači da će Skupština Loznice zasedati 25. oktobra budući da je poslednja sednica održana 25. jula.

- Verovatno će se ići na to da ostavka gradonačlenika znači i prestanak mandata i ostalih na čelu grada i ići će se na izbor novog gradonačelnika na toj sednici možda. Oni su verovatno procenjivali da li treba ići na izbore ili ne. Njima je mali manevarski prostor kada je reč o izboru novog prvog čoveka Loznice i svodi se na dve-tri osobe na koje mogu računati - navodi Pajić.

Upitan šta to znači da projekat Rio Tinta i usvajanje Prostornog plana što se očekivalo, kaže da će se u Skupštini najpre ići na izbor novog rukovodstva, pa tek onda dalje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Odličan kostim

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati