Srbija

Direktno.rs

14. 10. 2024. 08:32 0

SSP: Privreda Požarevca ubrzano propada, a sredstva za podsticaj minimalna

"Budžetom za 2024. godinu odobreno je nešto više od 33,4 miliona dinara za 22 privatna preduzetnika u Požarevcu, za unapređenje poslovanja i kvaliteta usluga, povećanje kapaciteta, novo zapošljavanje i proširenje proizvodnje", izjavio je Radoslav Milovanović iz požarevačkog odbora Stranke slobode i pravde, čiju izjavu prenosimo u celosti.

"To su sramotno mala sredstva od kojih se ne može unaprediti ni poslovanje, ni usluge, kao ni nabaviti kvalitetna oprema. Što se zapošljavanja tiče, to je u proseku po 1,5 miliona dinara po preduzetniku, tako da se postavlja pitanje da li će oni za te pare uspeti da zaposle bar 2 radnika koji će raditi tek nekih 10 meseci.
Podsećamo da je u Požarevcu u poslednjih 12 godina otvorena samo jedna fabrika (PKC grupa), koja je trebalo da zapošljava 1.000, a nema ni 200 radnika.

Istovremeno, za kabinet gradonačelnika i gradsko veće je predviđeno je 66 miliona dinara. Za Turističku organizaciju su predviđena čak 82 miliona, u gradu gde osim Ljubičevskih konjičkih igara od turizma nema ni T.

Gradonačelniče Saša Pavloviću, trebalo je da izdvojite bar tri puta više sredstava za ovu namenu, uz pooštravanje kriterijuma za dodelu sredstava. Očigledno je da ne postoji nikakav plan ekonomskog razvoja, već se izdvaja ad hoc i bez obaveštavanja o postignutim efektima. SNS ne ume da upravlja gradom i da ga razvija. Zato ljudi iz Požarevca odlaze, a broj stanovnika za vreme naprednjačke vlasti smanjio se za 10 hiljada", zaključio je Radoslav Milovanović iz GrO SSP Požarevac.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Mučki napad sa leđa

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati