Svet

[ Izvor: Mediji ]

14. 10. 2024. 10:03 0

Stiže ledeni talas iz Sibira: Sneg će pasti u ovoj metropoli

Istočnu Evropu zahvatilo je veoma jako zahlađenje, a prodor ledene vazdušne mase usledio je iz Sibira. Na udaru ovog vrlo hladnog talasa naći će veći deo evropskog dela Rusije.

S obzirom na to da će sa Atlantika na ovo područje prodreti i vlažna vazdušna masa, kombinacija ledenog vazduha i vlažne vazdušne mase dovešće i do snežnih padavina.

Kiša će vrlo brzo uz pad temperature preći u sneg u mnogim predelima evropskog dela Rusije.

Ledeni udar neće zaobići ni Moskvu a prvi sneg ovog ponedeljka pašće u Moskvi, što se ujedno poklapa sa prosečnim prvim padanjem snega u ruskoj prestonici.

Moskvu će prvo zahvatiti kiša, ali uz pad temperature vazduha na vrednosti od 0 do 2 stepena, kiša će i u Moskvi preći u sneg.

Sneg će u glavnom gradu Rusije padati veći deo dana, pri čemu će se formirati i snežni pokrivač. Padavine će biti praćene i jakim vetrom.

Prva snežna oluja mogla bi da donese i nevolje, naročito u saobraćaju.

Dobra vest je da će ledeni talas na zapadu Rusije kratko potrajati i već narednih dana sledi otopljenje i povratak temperatura na vrednosti oko 10 stepeni.

Srećom, ovaj ledeni talas neće prodrati na jug i do našeg područja, ali će se od srede oestiti blagi pad temperature vazduha, a dodatno će osećaj hladnoće biti praćen i vrlo jakom košavom od četvrtka, pri čemu će temperature biti oko 16-17 stepeni.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Mučki napad sa leđa

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati