Svet

[ Izvor: Mediji ]

18. 09. 2024. 17:01 0

Pucnjava u Moskvi: Dvoje mrtvih, ranjeni policajci

U pucnjavi u prostorijama ruske kompanije Vajldberis u Moskvi danas su ubijena dva službenika obezbeđenja, a dva policajca su ranjena, preneli su ruski mediji.

Mediji su preneli da je skoro 30 osoba takođe uhapšeno nakon incidenta. Osnivač Vajldberisa i većinski vlasnik Tatjana Bakalčuk ​​i njen suprug Vladislav, protiv koga je pokrenula brakorazvodnu parnicu, a koji je imao mali udeo u firmi, okrivili su jedan drugog za incident.

Kako je saopštila kompanija, do pucnjave je došlo nakon što je grupa ljudi, uključujući Vladislava, stigla u kancelariju, a ruski istražni komitet istražuje događaj, piše Interfaks.

Vajldberis je najavio planove za spajanje sa manjom firmom za spoljno oglašavanje Rus u junu, rekavši da je cilj stvaranje platforme za digitalnu trgovinu, a Vladislav se protivio spajanju.

Ruski mediji javili su da je Maksim Oreškin, zamenik šefa predsedničke administracije, imenovan da nadgleda sprovođenje sporazuma. Kremlj je saopštio da je plan dobio podršku predsednika Vladimira Putina, ali da se on neće mešati u njegov napredak.

Vajldberis i Tatjana Bakalčuk su danas saopštili da je grupa naoružanih osoba, na čelu sa Vladislavom, pokušala silom da uđe u kancelariju. Vladislav je, sa druge strane, rekao da su on i njegovi saradnici bili nenaoružani i da su došli isključivo da razgovaraju o poslu i da je obezbeđenje pripojene kompanije RVB pucalo na njih.

Vajldberis je saopštio da nije bilo planova o sastanku sa Vladislavom i objavio je snimak iz unutrašnjosti zgrade na kojem se vide muškarci kako se bore na kraju hodnika, a čuli su se i pucnji.

Drugi snimci snimljeni spolja i podeljeni na društvenim mrežama prikazuju ljude koji trče prema ulazu, zvuk pucnjave i muškarce koji koriste vatreno oružje. Krajem jula, Tatjana Bakalčuk, koja je najbogatija žena Rusije prema magazinu Forbs, rekla je da je podnela zahtev za razvod od Vladislava. Kompanija, koja je počela kao onlajn platforma za preprodaju odeće, sada isporučuje različite proizvode, od elektronike do kuhinjskog pribora, uz milijarde dolara prometa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Proka pronalazač

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati