Politika

Direktno.rs

14. 10. 2024. 10:38 3

Novi DSS: Brnabić da odgovori kada će biti zakazana sednica o KiM

"Skupštinska rasprava o zabrani geoloških istraživanja i eksploatacije bora i litijuma pokazala je da režim nema argumente kojima bi branio otvaranje rudnika litijuma u Srbiji, a njihove laži da opozicija želi građanski rat neuspešan je pokušaj je da se taj poraz ublaži", navodi se u saopštenje Novog DSS-a koje prenosimo u celosti.

"Bez obzira na činjenicu da zakon nije usvojen, pred očima cele Srbije ogoljeno je da režim sve političke i medijske resurse stavio u službu odbrane projekta multinacionalne kompanije koji je u suprotnosti sa interesima Srbije i njenih građana. Na sednici o Zakonu o zastupanju i zaštiti državnih interesa Srbije na Kosovu i Metohiji, koji je podnela opozicija, režim bi doživeo još veći debakl, jer je krah kosovske politike očigledan i nemoguće ga je prikriti, uprkos ogromnim manipulacijama.

Novi DSS, kao jedan od inicijatora usvajanja ovog zakona, postavlja pitanje predsednici Narodne skupštine kada će zakazati sednicu o ovom predlogu zakona? Postavljamo pitanje i Aleksandru Vučiću da li će prisustvovati ovoj sednici? Uvereni smo da je njegovo prisustvo potrebno jer je on najodgovorniji za desetogodišnje vođenje protivustavne politike koje je kulminiralo prihvatanjem Francusko-nemačkog sporazuma.

Krajnje je vreme da se u ravnopravnoj skupštinskoj raspravi Aleksandar Vučić suoči sa odgovornošću, a Novi DSS obećava da će, osim istorijske i političke, zbog predaje državnih institucija na Kosovu i Metohiji, nakon promene vlasti on snositi i krivično-pravnu odgovornost", zaključuje se u saopštenju Novog DSS.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Mučki napad sa leđa

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati