Srbija

Direktno.rs

03. 09. 2024. 20:27 4

Ponoš: Za Srbe na KiM Srpska lista i Vučić su potrošeni brendovi

Predsednik Srbija centra general Zdravko Ponoš izjavio je da Srbi koji žive na prostoru Kosova i Metohije nemaju više poverenja u institucije Republike Srbije i vlast u Beogradu.

- Najbolji dokaz za to je činjenica da su i Srbi sa KiM u prvih osam meseci ove godine uzeli 10.000 tzv. kosovskih pasoša, a preko 6. 300 vozačkih dozvola. Za njih su, kako Vučić tako i Srpska lista, potrošen brend. Zašto bi imali poverenja u njih kada i građani severno od Kosova i Metohije svakodnevno gube poverenje u ovu vlast - rekao je Ponoš u emisiji Među nama na TV Nova.

Ponoš je istakao da je Kurti na terenu "ostvario sve što je hteo".

- Na samom Kosovu ništa ne može da se popravi dok se ne promeni stanje u Beogradu. Ova vlast nema nameru da promeni stanje na terenu na bolje. Ni do sada nije imala takvu nameru, jer da jeste bar u nečemu bi uspela. Čak je Makron javno pohvalio Vučića u sred Beograda za to što je na Kosovu dao sve, a Vučić mu se zahvalio tako što ga je častio sa 2,7 milijarde evra našeg novca - dodao je.

Ponoš se, ilustrujući stanje institucija, osvrnuo i na skupštinski Odbor za odbranu na kome je razmatran tromesečni Izveštaj o radu Ministarstva odbrane koji nije javan već i članovi Odbora mogu samo da ga pročitaju.

- U Izveštaju ne piše ništa što je vredno da bude tajan. Ili je sve što je važno u sistemu odbrane ove zemlje tajna za narodne poslanike koji su članovi Odbora. U Izveštaju nema ni informacija o brojnom stanju vojske. To u svetu nije tajna, tajna je obučenost vojske, njen moral. Na narednoj sednici Odbora će se razgovarati o tromesečnim informacijama o radu Ministarstva unutrašnjih poslova. Problem je što su u pitanju tromesečja od početka 2023. Da li je to Gašić, dok je bio ministar unutrašnjih poslova zaboravio da ih šalje pa sad Dačić popravlja stvari? To jedan od indikatora stanja u kavom su institucije ove države - kazao je Ponoš.

Na pitanje da li je tema litijuma vlast saterala uza zid Ponoš je rekao da - režimu kiseonik daju kolonijalne sile koje su našle interes u tome da sa ovom vlašću sarađuju i održavaju je na vlasti. U Vučiću su našli izvršioca radova koji radi za rudnu rentu i traži samo podršku za ostanak na vlasti, a takvog upravnika kolonije nigde drugde ne bi mogle da nađu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati