Srbija

Direktno.rs

21. 08. 2024. 08:20 4

Zaposlenima u Opštoj bolnici Vrbas nisu isplaćene PLATE!

"Udruženi sindikati Srbije "SLOGA" - sindikat zdravstva i socijalne zaštite obaveštavaju javnost da zaposlenima u Opštoj bolnici Vrbas do danas nisu isplaćene zarade zbog izvršenja koje je na snazi i zaplene dela uplate za zarade, iako su svim ostalim zaposlenima u Srbiji koji rade u sistemu zdravstva isplaćene zarade", ističe se u saopštenju Sloge, koje prenosimo u celosti.

"Ovakvo postupanje prema zaposlenima u zdravstvu je neprihvatljivo, posebno imajući u vidu težinu i uslove u kojima ovi radnici svakodnevno obavljaju svoj posao, često pod velikim pritiskom i rizikom po sopstveno zdravlje. Radnici Opšte bolnice Vrbas nisu krivi zbog lošeg upravljanja zdravstvenim ustanovama, te je nedopustivo da zbog toga budu kažnjeni neisplaćivanjem zarađenih plata. Plate koje su mukom zarađene moraju biti isplaćene, bez izuzetka.

Zahtevamo od države da hitno reaguje, osigura isplatu zarađenih plata svim radnicima u ovoj zdravstvenoj ustanovi, i da ispita sve okolnosti koje su dovele do ovakve situacije. Posebno insistiramo na ispitivanju zakonitosti i pravednosti izvršenja koje je dovelo do zaplene dela zarada zaposlenih u Opštoj bolnici Vrbas.

U ime svih radnika u zdravstvu, jasno poručujemo da nećemo dozvoliti da se njihov rad omalovažava ili da budu izloženi nepravdi zbog propusta u sistemu. Pozivamo nadležne institucije da preduzmu sve neophodne mere kako bi se ova situacija odmah rešila", zaključuje se u saopštenju Udruženih sindikata Srbije "Sloga".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati