Srbija

Direktno.rs

06. 08. 2024. 22:01 8

Irena Živković Lončaru: U vaša obećanja niko više ne veruje

"Gospodine Lončar, vidim da najavljujete da će Ministarstvo zdravlja sprovesti poseban tim zdravstvenih stručnjaka koji će se baviti uticajem rudarenja litijuma, a u svrhu očuvanja zdravstvenog stanja građana Srbije, pa bih da Vas podsetim da je i Bor još uvek zvanično Srbija i da je Institut za javno zdravlje Batut još 2019. godine državnom zdravstvenom studijom upozorio na povećanje broja maligniteta u Boru i predložio mere koje se moraju hitno sprovesti", izjavila je Irena Živković, predsednica GrO Stranke slobode i pravde Bor i narodna poslanica, čiju izjavu prenosimo u celosti.

"Mere koje su preporučili su međusektorska saradnja, bolja informisanost građana o stanju životne sredine i uticaju te životne sredine na njihovo zdravlje, sistemsko praćenje zdravstvenog stanja stanovnika borskog okruga i sistemsko omogućavanje rane dijagnoze i neophodnih terapija.

Gospodine Lončar, ne samo da se ove mere nisu sprovele, nego smo mi sada u situaciji da nemamo lekare specijaliste, pa za skoro svaki zdravstveni problem idemo u Kladovo, Niš, Beograd, a gradska bolnica se raspada. Aleksandar Vučić je na izbornoj konvenciji SNS u Boru rekao da je izgradnja nove bolnice u Boru prioritet i da će nova bolnica biti završena do kraja 2022. godine, a mi danas još uvek nemamo ni projektnu dokumentaciju, a kamoli temelje. Gradonačelnik je danas izjavio da će nova bolnica biti gotova "u narednim godinama".

Odbornici vlasti u gradskoj Skupštini odbijaju svaki razgovor i o ovoj zdravstvenoj studiji i o izgradnji nove bolnice i kao prioritet u gradu glasaju akva park, čija će izgradnja koštati 22 miliona evra.

Pozivam Vas, gospodine Lončar, da bar pokušate da sprovedete sa republičkog nivoa mere za koje je Batut još 2019. godine rekao da su hitne i postavite stvari onako kako bi svaki odgovoran ministar zdravlja, a ne da se bavite populizmom i lobirate za Rio Tinto. Na primeru Bora pokažite kako bi bilo u Jadru, u vaša obećanja niko više ne veruje", zaključila je Irena Živković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati