Srbija

S. M.

09. 03. 2024. 15:39 3

Položaj žena je slika društva u kojem živimo

"U državi koja je femicidna, u kojoj su žene koje rade isti posao kao i muškarci manje plaćene, gde trpe nasilje na svakom koraku, ne može da se slavi Dan žena. I mi kao poslanice svakodnevno se suočavamo sa tim, kroz mizogene, da ne kažem seksističke, opaske koje su nasilje u samoj Skupštini. Ipak, zahvaljujući podršci stranke čiji smo deo, uspevamo da se izborimo. Znam da je posebno teško u malim sredinama kakva je Žitorađa, ali vi ste hrabre žene, kojima treba odati priznanje za napor koji ulažete", kazala je narodna poslanica Stranke slobode i pravde i predsednica GrO SSP Niš Jelena Milošević tokom formiranja ženske mreže OO SSP Žitorađa.

Ona je dodala da "stvarna slika Srbije dokazuje nezavidan položaj žena i da one na svakom koraku trpe nasilje", a koliko se vrh države ne stara o njenim pravima i ne obraća pažnju na njih "pokazuje i to da u SNS nemate ni jedan odbor koji vodi neka žena".

- U SSP je stvar potpuno drugačija, jer je mnogo više odbora u kojima su žene prve među jednakima, posebno oni najveći, kao što su Beograd, Niš i do skoro Novi Sad - istakla je Jelena Milošević.

U isto vreme je je čestitala OO SSP Žitorađa formiranje Ženske mreže, na čijem je čelu izabrana Jovana Milić (21) iz Žitorađe. Iako mlada, Jovana se aktivno uključila u menjanje političke scene u svojoj sredini.

- Zaista sam srećna što sam deo tima i potrudiću se da opravdam poverenje i očekivanja - kazala je Milić nakon izbora.

Stranka slobode i pravde u Žitorađi samostalno je izašla na izbore u decembru i osvojila dva odbornička mesta u lokalnoj skupštini. To je za ovu sredinu ogroman uspeh, jer godinama za SNS glasa 88 odsto izašlih.

- Ipak, uvek može bolje i naš prvi cilj u nadaljem periodu biće omasovljenje stranke na lokalu. Nakon izbora zaista ima više desetina građana koji su se nam se priključili. Žitorađa se polako budi - kazao je
predsednik OO SSP u Žitorađi Mihajlo Mijalković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Gol(f)man

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati