Društvo i ekonomija

Direktno.rs

16. 04. 2024. 22:16 9

Milošević (SSP): Prijem u SE nagrada Kurtijevom autoritarnom režimu

"Nemojte mi reći da će sada Srbima biti bolje jer će tzv. Kosovo kao članica Saveta Evrope poštovati njihova osnovna ljudska prava, jer neće. Niti će im biti bolje, niti je režim Aljbina Kurtija u stanju da poštuje ljudska prava srpskog stanovništa, budući da je do sada uradio sve da ga tamo ne bude", izjavila je narodna poslanica SSP-a Jelena Milošević na sednici Komiteta za jednakost Saveta Evrope uoči rasprave o predlogu za prijem Kosova u Savet Evrope.

- Molim vas da ga zbog toga ne nagrađujete. Jer, prijem u Savet Evrope jeste nagrada autoritarnom režimu Aljbina Kurtija - naglasila je Milošević i dodala da ima obavezu da naglasi da je "ta tvorevina nastala na žutoj kući, martovskom pogromu 2004. godine i na svakodnevnom proterivanju preostalih Srba".

U svom govoru pred Komitetom za jednakost SE ocenila je kako je rešenje za Kosovo u dogovoru dva naroda.

- Kurti je ukinuo srpsku valutu na severu Kosova i time dodatno otežao život Srbima. Militarizovao je Sever Kosova, naoružani pripadnici specijalne jedinice ROSU patroliraju srpskim ulicama, iako prema rezoluciji 1244 pripadnika ROSU ne bi smelo da bude - objasnila je Milošević.

- Nijedno rešenje koje se nameće nije rešenje. Ono vodi u nove sukobe, ne danas, ali za deceniju, dve ili tri. Mi ne želimo da se sukobi ikad ponove. Mi želimo mir. Zato tražimo da do rešenja dođemo dijalogom uz poštovanje interesa obe, a ne samo jedne strane - zaključila je Milošević.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati