Srbija

Direktno.rs

07. 03. 2024. 16:59 1

Milošević (SSP): Kociću, umesto umetničkih slika, donirajte niškom porodilištu posteljine i spavaćice!

"Predsednik niške opštine Medijana Nebojša Kocić donirao je niškom porodilištu umetničke slike "za rast nataliteta i oplemenjivanje prostora". Oni koji su gledali spot Srpske napredne stranke za lokalne izbore 2020. godine, u kome je porodilište novo, savremeno i prebačeno u Novi klinički centar, rekli bi lep gest. Oni koji poznaju prilike i uslove u našem porodilištu, kažu 'Spavaćice, posteljine, konci za ušivanje, epidural, gospodine Kociću, ne zvona i praporci!'", izjavila je Jelena Milošević, narodna poslanica i predsednica niškog odbora Stranke slobode i pravde, čiju izjavu prenosimo u celosti.

"Porodilište u Nišu je u takvom stanju da stručnjaci procenjuju da je bolje napraviti novo, nego rekonstruisati staro. Da slikovito objasnim - tuširanje u kupatilu je skoro pa nemoguće, oprema je stara i dotrajala, nema konca za ušivanje, nema opreme za epidural i klistir, a čista posteljina i nepocepana spavaćica su retkost. Dakle, nema osnovnih uslova za boravak i oporavak porodilja.

I dok vlast obećava najpre rekonstrukciju starog, pa izgradnju novog, najmodernijeg, Nebojša Kocić se odlučio na poklon za useljenje u novo porodilište koje ni tačnu lokaciju nema, jer te slike, ma koliko bile lepe, drugu namenu ne mogu da imaju.

Natalitet se podiže brigom o porodiljama, kvalitetnom hranom, higijenom u porodilištu, adekvatnom opremom i ljubaznim odnosom zdravstvenih radnika. Doniranje umetničkih slika praćeno medijskom pompom je prst u oko porodiljama koje leže u isflekanim posteljinama i pocepanim spavaćicama!", zaključila je Jelena Milošević.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati