Beograd

[ Izvor: Nova.rs ]

12. 04. 2024. 10:42 2

U Narodnom frontu teče voda BRAON BOJE (FOTO)

U najvećem državnom porodilištu u Srbiji, Ginekološko-akušerskoj klinici "Narodni front", već danima sa slavina teče smeđa voda, kao iz kanalizacije. Pacijentkinje i zaposleni u ovoj ustanovi, koji pričaju za Nova.rs, kažu da koriste isključivo flaširanu vodu ne samo za piće, već i za pranje ruku, umivanje, porodilje na tuširanje ne pomišljaju, a novorođene bebe takođe ispiraju kupovnom vodom iz flaše.

Na društvenim mrežama pojavio se nedavno snimak iz jedne od soba u GAK "Narodni front", na kojoj se jasno vidi česma, sa koje teče braon voda.

- Ovako je već danima, vodu sa česme uopšte ne koristimo i ovo nije prvi put da imamo problem. Krajem 2023. takođe smo imali problem sa cevima i vodom tokom nekoliko dana. Pacijentkinjama smo savetovali da ne koriste vodu sa česme, jer je očigledno neispravna. Ne znamo šta je razlog, da li je u pitanju neki kvar, dotrajale cevi ili nešto treće - priča za Nova.rs jedna od medicinskih sestara u ovoj ustanovi, koja je zamolila da ostane anonimna.

Zgrožene pacijentkinje

Iz uprave bolnice im, naglašava, niko ništa ne saopštava.

- Ne znamo da li su zvali majstore, niti koliko će ovo još da traje. Činjenica je da izgleda užasno i iskreno sramota nas je od ovih žena koje su se porodile, a ne mogu normalno da se istuširaju - kaže ova medicinska sestra.

Ovim povodom su se požalile i zgrožene pacijentkinje ove bolnice.

- Smučilo mi se kad sam odvrnula česmu. Ne znam šta je to, kakva je tečnost u pitanju, ali sigurno nije voda. Izašla sam iz porodilišta, nijednom se nisam istuširala, iako sam mogla da ustanem dan posle porođaja i odem u kupatilo, jer je sve prošlo u najboljem redu i dobro se osećam. Voda je smeđe boje, odvratno je i prljavo. Patronažne sestre bebe samo brišu vlažnim maramicama ili ih ispiraju sa flaširanom vodom. Što je i normalno jer ne znamo šta curi iz slavine, da li je puno bakterija, otrova… Sreća, pa sam donela nekoliko flaša vode za piće, a nisam mogla da pretpostavim da ću se tom vodom umivati i prati ruke - kaže za Nova.rs Jelena, koja je pre samo nekoliko dana rodila devojčicu.

Naime, ispod objave fotografije na kojoj se vidi kako smeđa voda teče sa česme u "Frontu", javile su se i druge bivše pacijentkinje da posvedoče o katastrofalnim uslovima u ustanovi, u kojoj se godišnje rodi više od 8.000 beba.

Čudan ukus, žuta boja

- Pola dva ujutru, hitno primljena u Front zbog problema sa trudnoćom. Nemam ništa sa sobom tj. vodu i zeznem se u mraku i sipam iz česme… Kad sam shvatila da voda ima vrlo čudan ukus, pa onda videh i da je žuta, život mi se prevrnuo - piše jedna od bivših pacijentkinja.

Problemi sa vodom izgleda datiraju još iz 2020. godine.

- Ja sam se porodila u oktobru 2020. i tada je voda bila takva. Prale smo voće i ruke flaširanom vodom - piše žena koja je pre četiri godine ležala u GAK "Narodni front".

I dalje se ništa nije promenilo.

Ovim povodom novinari portala Nova.rs pozvali su i pisali direktoru GAK "Narodni front", doktoru Željku Mikoviću, ali odgovore nisu dobili do objavljivanja teksta.

Međutim, smeđa voda sa česme ne čudi, s obzirom na činjenicu da se GAK "Narodni front" od 1955. nalazi u ovoj zgradi, u centru Beograda, u Ulici kraljice Natalije, a objekat je podignut još 1926. godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati