Srbija

Direktno.rs

03. 01. 2024. 21:46 0

Dunav se izlio kod NS, potopio nekoliko naselja (VIDEO)

U Novom Sadu je zabeležen značajan porast vodostaja Dunava, što nije uobičajeno za ovo doba godine. Reka se izlila kod ovog grada i potopila nekoliko naselja blizu vode.

Kako je preneo portal 021.rs, zbog visokog vodostaja Dunava poplavljeni su naselje Kamenjar 1, novosadska plaža Štrand i Ribarsko ostrvo poznatije kao Ribarac.

- Vikendaši i žitelji ovog dela Kamenjara su počeli da se iseljavaju i podižu stvari pred Novu godinu, a u najniže delove voda je još tada počela da ulazi. Voda je 2. januara pokrila i terasu restorana u koji nije ušla, a kod kog su postavljeni džakovi - naveli su iz Udruženja sportskih ribolovaca i ribolovačkog naselja "Kamenjar".

Dodaju da su na kraju Kamenjara 3 preventivno postavljeni džakovi sa peskom, zbog niskog terena da bi se naselje zaštitilo sa te strane.

Kako je 021.rs ranije javio, deo Štranda je pod vodom, kao i više objekata na špicu Ribarskog ostrva, a pomoćni most koji je namenjen za gradnju novog mosta je skoro poplavljen.

Prema podacima JP "Vode Vojvodine", vodostaj Dunava je u poređenju sa 31. decembrom za samo tri dana porastao čak 20 centimetara. Vodostaj je u Novom Sadu dostigao svoj maksimum - 540 centimetara, što je u rangu redovne odbrane od poplava.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Ne mrdam odavde

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati