Društvo i ekonomija

[ Izvor: 021.rs ]

14. 05. 2024. 20:49 20

Vučevićev sin se uključio u politiku: Rame uz rame sa gradonačelnikom NS (FOTO)

Deda predsednik Skupštine grada, otac gradonačelnik i premijer države, a on - videće se. Sin Miloša Vučevića, Mihailo, sve je aktivniji u novosadskoj politici.

Mihailo Vučević skrenuo je pažnju medija kada se 2022. godine prijavio za dobrovoljno služenje vojnog roka. Nedugo zatim, njegov otac postao je ministar odbrane. Sudeći po trenutnoj stranačkoj aktivnosti, premijer Srbije Miloš Vučevića mogao bi da dobije naslednika i u političkom životu. Ukoliko se to ostvari, Mihailo će biti treća generacija političara u porodici Vučević.

Zoran Vučević bio je predsednik Skupštine Novog Sada u vreme radikalske vlasti od 2004. do 2008. godine. Njegov sin, a otac Mihaila, otišao je do samog političkog vrha, preuzimajući funkciju predsednika Vlade Srbije, a pre toga je bio gradonačelnik Novog Sada sa najdužim mandatom.

Iako je prilikom predaje liste Srpske napredne stranke za lokalne izbore u Novom Sadu, dvadesettrogodišnji Mihailo išao rame uz rame sa gradonačelnikom Milanom Đurićem, Vučević mlađi nije se našao među kandidatima za odbornike.

Ipak, njegovo prisustvo u kampanji naprednjaka je učestalo, pa je prisutan na događajima u Kisaču, Kaću, za Uskrs u Novom Sadu...

Srpska napredna stranka podelila je na društvenim mrežama snimak u kojem Mihailo Vučević poručuje da ono što se radi u Novom Sadu, i u celoj Srbiji, "nije pitanje samo nekih brojeva ili takmičenja u infrastrukturnim dostignućima".

- To radimo kako bismo svim ljudima u Novom Sadu obezbedili bolji život, obezbedili mladima da mogu da ostanu u Srbiji i da imaju što bolje uslove za život. To je neka suština onoga što smo radili u prethodnom periodu i onoga što planiramo da radimo u narednim godinama. (...) Svi građani Novog Sada, a pogotovo mladi, ne žele da se Novi Sad vrati u prošlost, nego žele da Novi Sad ima sigurnu i čvrstu budućnost. Živeo Novi Sad, živela Srbija - poručio je Vučević mlađi.

Nekadašnji član kolektiva amaterskog pozorišta, ali i ljubitelj borilačkog sporta i nagrađivani karatista, bio je prisutan u Gradskoj kući prilikom posete višestrukog svetskog šampiona u kombat sambou Fjodora Jemeljanenka. Ime Vučevića mlađeg nije istaknuto u zvaničnom saopštenju Kabineta graodnačelnika, iako je on sedeo uz Đurića i Ognjena Cvjetićanina, člana Gradskog veća za sport i omladinu.

Na instagram profilu Mihaila Vučevića objavljene su i fotografije iz jula prošle godine, kada je učestvovao u akcijama sanacije štete nakon superćelijskih oluja. Tu je i fotografija sa stranačke slave, na kojoj je u prvom redu, uz predsednicu Skupštine grada Jelenu Marinković Radomirović i gradonačelnika.

Mihailo Vučević bio je i deo delegacije Republike Srbije prilikom zvanične posete Kini u maju 2023.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 20

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati