Kuhinjica

[ Izvor: stvarukusa.rs ]

16. 05. 2024. 06:55 0

Reform oblande pune sočnog čoko fila!

Reform oblande su sitni kolačić koji su idealni za sve vrste slavlja, kao i praznike. Orasi i čokolada u kombinaciji sa kafom. Ova mera je za dva lista oblande koji se seku po pola i ta mera je sasvim dovoljna kada pravite više vrsta sitnih kolača. Ukoliko želite da pravite samo njih duplirajte sve sastojke.

Korice:

8 belanaca
200 gr šećera
100 gr mlevenih oraha

Fil:

8 žumanaca
150 gr šećera
100 gr crne čokolade
5 kašika crne, jake kafe
200 gr maslaca
2 lista oblande

Priprema:

Uključiti rernu na 200 stepeni. Ulupati belanca sa šećerom. Dodati mlevene orahe i sve izmešati. Premazati ovom smesom dva lista oblande. Podeliti smesu na pola, pa premazati svaki list. Peći izmedju 10 i 12 minuta, zavisno do rerne, dok blago ne porumene.

Ulupati za fil žumanca sa šećerom. Mutiti dok ne postane penasto i promeni boju, postane svetlije. Istresti u manju šerpu, pa je staviti na veću u kojoj je santimetar vode. Od momenta kada voda provri, na pari kuvati 10 minuta. Posle 10 minuta dodati izlomljenu čokoladu i kafu - može turska, ness ili bez kafe.

Promešati da se čokolada otopi i sjedini, pa skloniti sa vatre i uz povremeno mešanje sačekati da se ohladi. Ulupati penasto maslac ili margarin pa dodati ohladjen fil i sve zajedno umutiti.

Preseći oblande po sredini, da se dobiju četiri lista. Namazati tri lista filom, ostaviti malo fila, pa staviti četvrti list. Preko staviti papir za pečenje i neko blago opterećenje kako bi se listovi lepo zalepili.

Kada se oblanda slepila, posle nekoliko sati ili preko noći, može da stoji i u frižideru, premazati ostatkom fila koji takodje može da ostane na sobnoj temperaturi pa posuti orasima, iseći oblandu i poslužiti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


In memoriam

Zoran Živković [01.07.2024.]




Video dana

Pomoć stiže

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati