Košarka

[ Izvor: Mediji ]

16. 05. 2024. 21:40 0

ABA liga dolazi u Suboticu: Spartak bolji od Vojvodine

Košarkaši Spartaka uspeli su u dvomeču finalne serije ABA 2 lige da dobiju "rovovski rat". Slavili su u Novom Sadu sa 74:73, slavili su u Subotici sa 80:74, izborili su plasman u ABA ligu, pridružili su se Zvezdi, Partizanu, Megi, FMP Železniku i Borcu iz Čačka kada su klubovi iz Srbije u pitanju.

Prevagu na tasu Spartaka doneli su Filip Barna sa 21-im, Nemanja Gordić sa 11, Marko Tejić sa 10, Vil Mozli sa devet poena. Kod Vojvodine, Džared Armon Kaningem je postigao 28, Uroš Banjac 14, Petar Rakićević i Boško Bumbič po osam poena.

Vojvodina je dobro otvorile meč u dupke punoj dvorani u Subotici. Novosađani su bili agresivni u odbrani, mirni i odlučni u napadu, vodili su sa 22:20 a tokom druge deonice imali su prednost od pet poena - 32:27, ali Spartak je imao odgovor.

Izabranici Vladimira Jovanovića, zaigrali su daleko odlučnije u oba smera, uspeli su da istope minus, uspeli su da dobiju prvo poluvreme sa 39:36, a zbog prigovora sudijama, dvoranu je morao da napusti predsednik Vojvodine, Željko Rebrača.

Tokom treće deonice, Spartak je krilima navijača stigao do suficita od devet poena - 45:36, a Vojvodina nastojala da stigne do egala. Vojvodina je stigla do minus jedan, a Spartak odbio ovaj nalet, pa je uoči poslednjeg kvartala vodio sa 58:54.

Spartak je na nešto više od šest minuta stigao do 65:56, a atmosfera u dvorani je dostigla tačku ključanja. Miloš Isakov Kovačević je uzeo minut odmora kako bi pokušao da pronađe modus da vrati Vojvodinu u meč, ali...

Ali, Spartak je frenetičnom borbenošću, uz iskustvo Gordića, Mozlija i ogromni potencijal Filipa Barne uspela da privede meč kraju, uspela je da stigne do ABA lige. Vojvodina je stigla do 74:75 na 26 sekundi pre kraja. Filip Barna je pogodio 2+1 i veliko slavlje je moglo da počne.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati