Srbija

S. M.

21. 09. 2022. 11:37 4

Iz vrtića ukrali donaciju ZA DECU

Iz objekta "Panda" Javne predškolske ustanove "Pčelica" u Nišu nestala je kompjuterska oprema vredna 117.000 dinara, koja je poklon Rotari kluba u okviru akcije donacija vrtićima u Srbiji. Kako smo saznali, oprema je nestala u noći između 15. i 16. septembra. Ukradeni su dva laptopa, bežični miševi, kamere i tri DVD plejera.

Ovu informaciju nam je potvrdilo i Osnovno javno tužilaštvo u Nišu, gde napominju da je dežurni zamenik tužioca naložio da se obavi uviđaj. Sada čekaju izveštaj policije. Zanimljivo je da je oprema potpuno nova, a zgrada bila zaključana i na njoj nema tragova obijanja.

Prema našim nepotvrđenim informacijama, oprema nije još prošla zvanične procedure, odnosno nije je popisala komisija.

Ova predškolska ustanova poznata je široj javnosti po nizu afera, posebno od kako je vodi Svetlana Mitić, koja je do skoro nakon prvog mandata bila u v.d. statusu. Početkom septembra završen je konkurs za izbor direktora, a Mitićka je ponovo većinom glasova predložena za ovu funkciju. Konačnu reč daće ministar prosvete i još uvek to nije učinjeno.

I dok se čeka na novog, ili starog, direktora, nije na odmet da se podsetimo da je ovo druga donacija koja nije iskorišćena, jer je ranije Dragan Stojković Piksi donirao plazma keks, koji je predugo stajao u magacinu, te mu je istekao rok. Nakon toga, eksplodirao je kotao u kuhinji, putovalo se službenom "škodom" na Ohrid, a zbog dve disciplinske mere protiv zaposlenih umešao se i sud, te su zaposleni pravosnažno dobili ustanovu, koja sada mora da im isplati štetu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati