Društvo i ekonomija

Direktno.rs

08. 12. 2020. 15:41 2

Krivična prijava protiv direktorke PU "Pčelica" iz Niša

Regionalno povereništvo sindikata Sloga za jug Srbije podnelo je danas drugu po redu krivičnu prijavu protiv Svetlane Mitić, direktorke Javne predškolske ustanove „Pčelica“ - Niš, zbog zloupotrebe službenog položaja i nenamenskog trošenja novca u iznosu od blizu 1.35 miliona dinara, kaže se u saopštenju regionalnog poverenika Sloge za jug Srbije, Dejana Ilića.

- Naime, ona je kroz nabavku igračaka za decu iz niških vrtića, protivzakonito izvršila nabavku i dečijih krevetića u vrednosti od 1.35 miliona dinara, a na uštrb novca dobijenog iz budžeta za kupovinu didaktičkih sredstava (računaljke, sveske, olovke, boje, glina, gips, bojice) kojima deca razvijaju svoja interesovanja, kreativnost i sposobnost da posmatraju, analiziraju, upoređuju, uopštavaju i zaključuju pre nego što krenu u prvi razred osnovnog obrazovanja.
Smatramo da je direktorka trebala da dobijena sredstva za didaktičku opremu potroši u tu namenu, a za kupovinu kreveta traži posebna srestva od Grada, za nabavku u kategoriji nameštaja.

Mi nismo protiv nabavke krevetića za decu, ali smo protiv toga da se budžetska sredstva namenjena za jedno, troše na drugo, suprotno Zakonu o javnim nabavkama, netransparentno i isporukama pre samog potpisivanja ugovora što samo po sebi ukazuje na koruptivne elemente - stoji u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati