Srbija

S. M.

02. 07. 2023. 11:02 7

"Pčelica" izbegava da kaže ko je platio sendviče za SNS miting

Niška i srpska javnost još uvek nije zaboravila da je Predškolska ustanova "Pčelica" iz Niša za miting Srpske napredne stranke, koji je održan 26. maja u Beogradu, pravila 10.000 sendviča u dva dana za SNS-ovce sa juga Srbije. Oni izbegavaju da odgovore na to pitanje i kada im se uputi Informacija od javnog značaja, što je učinila poslanica SSP iz NIša u Narodnoj skupštini i predsednica niškog odbora SSP Jelena Milošević.

Umesto da dobije odgovor ko je platio te sendviče, iz "Pčelice" su joj odgovorili da trenutno ne mogu to da učine, jer su u toku godišnji odmori i smanjen je broj administrativnih radnika. Pozivajući se na zakonsku mogućnost da se odloži pružanje informacije u roku do 40 dana, u ovoj predškolskoj ustanovi, koja je poznata po gafovima i skandalima pre svega direktorke Svetlane Mitić, za sada ćute o sendvičima.

- Kako je moguće da se 10.000 sendviča napravi za dva dana, a da je potrebno 40 dana da se na papiru otkuca par rečenica? Osnovano sumnjam da zapravo niko nije platio te sendviče, te da sada pokušavaju naknadno da srede papire. Podsećam da ovo nije prvi put da postoji sumnja u falsifikovanje, jer je ranije primećeno da je direktorka Svetlana Mitić falsifikovala celu delovodnu knjigu - kaže narodna poslanica Jelena Milošević.

Ona upozorava direktorku da to ne čini, podsećajući je da je reč o ozbiljnom krivičnom delu.

- Ili su u "Pčelici" toliko nestručni da ne mogu da napišu par rečenica, ili pokušavaju da prikriju tragove, trećeg nema - zaključuje Milošević.

Podsećanja radi, te sendviče su pravili zaposleni u ovoj predškolskoj ustanovi radeći u dve smene i tajno negodovali zbog toga. Ipak, sila zakon menja, pa su i pored pritiska javnosti, oni napravljeni i podeljeni mitingašima. Ostalo je otvoreno pitanje ko je platio namernice za te sendviče i do danas se to drži u tajnosti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati