Srbija

[ Izvor: Danas ]

02. 08. 2020. 11:00 1

"UŽASAN SMRAD nas guši": Zrenjaninci besni na kafileriju

Nezadovoljni građani održali su peti po redu protest "Stop kafileriji!" ispred pogona ove firme u Zrenjaninu.

U subotu uveče protestna kolona vozila kretala se trubeći od stare inustrijske zone do naselja Lesnina, čiji stanovnici su najviše izloženi smradu iz pogona kafilerije, piše Danas.

Zrenjaninci zahtevaju da inspekcije počnu da rade, a lokalna samouprava zaustavi zagađivača vazduha.

Problem sa smradom kafilerije traje godinama, a od njene privatizacije neprijatni mirisi su intenzivirani, što je dovelo do masovnih prijava i nezadovoljstva Zrenjaninaca.

Upornošću gradskog inspektora za zaštitu životne sredine pre par godina slučaj kafilerije završio je na sudu, a presudom u korist grada kafileriji je zabrnjen rad dok ne ugradi opremu za filtraciju vazduha kako bi se smanjila emisija neprijatnih isparenja.

Oprema je, prema navodima menadžmenta ove firme, ugrađena, ali je smrad ostao.

Pre dve godine lokalna samouprava ponovo je obećala građanima da će problem rešiti iako je reč o privatnom pogonu, koji posluje u sastavu kompanije "Matijević" bez čije saglasnosti nije moguće intervenisati.

Brojne tribine o ovom problemu i apeli građana da se sa zagađenjem prestane preraslii su proteklih meseci u pokret „Stop kafileriji!“ preko koga se artikuliše građanski bunt, jer su, kako kažu u ovom udruženju, sva institucionalna sredstva iscrpljena.

Ni druga strana nije ostala nez odgovora, iako kažu da pregovaraju sa gradom o potencijalnom preseljenju svoje firme, podneli su tužilaštvu prijave protiv građana koji protestvuju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati