Beograd

Direktno.rs

14. 04. 2024. 12:17 68

Taksisti Beograda najavljuju proteste

Udruženje nezavisnih taksista Beograd, BUNT-SLOGA, poziva na hitno obraćanje pažnje javnosti i nadležnih organa na alarmantno stanje u oblasti taksi usluga i javnog prevoza u Beogradu. Bez namere da pretimo bilo kome, razmatramo organizovanje protesta i blokada ključnih tačaka grada kako bismo istakli hitnost rešavanja problema koji direktno utiču na našu profesiju i građane Beograda, stoji u saopštenju ovog udruženja koje prenosimo u celosti.

- Beograd je suočen s opasnim nivoom bezakonja i javašluka u taksi prevozu. Nelegalne aktivnosti, poput neautorizovanog rada preko aplikacija i sajtova, postaju sve prisutnije, čime se krše zakonske regulative i ugrožava pravična konkurencija. Zbog navedenog, podneli smo dopis Sekretarijatu za javni prevoz Beograda sa zahtevom za održavanje hitnog sastanka, na koji oni, nažalost, ne reaguju. Naš cilj je da se problemi hitno rešavaju i pronađu rešenja za poboljšanje situacije.

Situacija na ulicama je alarmantna, s obzirom na rastući broj nelegalnih prevoznika koji značajno narušavaju bezbednost i kvalitet prevoza. Izražavamo duboko nezadovoljstvo trenutnom politikom upravljanja taksi i javnim prevozom, koja ne ispunjava osnovne potrebe taksista kao radnika u ovom sektoru, ni građana kao korisnika.

Ekonomski pritisak na taksiste inflacijom i cenom goriva neizdržljivo raste. Tražimo usklađivanje cena taksi usluga sa zakonom i tržišnim uslovima, kako bismo sprečili dalje urušavanje kvaliteta usluge i ekonomske sigurnosti naših taksista i njihovih porodica. Podneli smo predloge za izmene zakona i gradskih odluka, ciljajući na jasniju regulaciju sektora i osiguranje pravednog tretmana za sve učesnike.
Ukoliko se odmah ne preduzmu odgovarajuće mere i ne organizuje sastanak, razmatramo mogućnost organizovanja protesta i blokade ključnih saobraćajnica u gradu. Cilj nam je da javno skrenemo pažnju na urgentnost problema koji nas pogađa.

Pozivamo građane Beograda i celokupnu javnost da pokažu razumevanje i podrže naša nastojanja da obezbedimo bolju i pravedniju budućnost za sve taksiste i korisnike naših usluga u Beogradu - zaključuje se u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 68

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati