Region

[ Izvor: Mediji ]

01. 07. 2024. 11:53 0

Loše vesti za vozače: Od danas poskupljuju putarine

U periodu od 1. jula do 30. septembra ponovo će biti uvedene skuplje sezonske putarine za deset odsto, osim za kamione i autobuse, saopštile su u petak Hrvatski auto-putevi (autoceste tj. HAC).

Tako će od ponedeljka za prvu grupu vozila cena putarine na auto-putu A1 na deonici od Zagreba do Karlovca biti 2,80 evra umesto dosadašnjih 2,50 evra, dok će na deonici Zagreb - Dugopolje poskupeti na 26,40 evra umesto dosadašnjih 24 evra. Takođe, deonica auto-puta Zagreb - Rijeka koštaće 10,10 evra, dok je do sada bila 9,20 evra, a deonica Zagreb - Goričan umesto 5,80 evra koštaće 6,40 evra. Deonica Zagreb - Lipovac na A3 poskupeće na 18,60 evra sa 16,90 evra, a Zagreb - Osijek na 17,70 evra sa 16,10 evra.

Iz HAC-a podsećaju da su sezonske cene putarine uvedene 2017. godine, ali i da se nisu primenjivale poslednje četiri godine (tokom i nakon COVID krize), kao jedna od mera podrške građanima i privredi tokom turističke sezone.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


In memoriam

Zoran Živković [01.07.2024.]




Video dana

Prizor od kog se diže kosa na glavi

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati