Tenis

[ Izvor: Mediji ]

03. 07. 2024. 09:47 7

Švajcarci sumnjaju da je Novak zaista operisan

Đoković se pobedom vratio na teniski teren, samo tri nedelje nakon operacije, piše Dojče vele (DW) koji prenosi da se pojedioni švajcarski mediji pitaju se „da li je sve bio samo blef“.

- Bez problema na startu: Đokovićevo koleno izdržava - piše nemački Skaj sport.

- Đoković nastavlja da demonstrira svoje neverovatne kvalitete - ocenjuje portal Vatson.

- Na centralni teren Vimbldona možda je izašao s bandažom za koleno, ali sedmostruki šampion nije pokazao nikakve znake povrede tokom meča protiv Vita Koprive na ’svetoj travi’: pobedio je sa 6:1, 6:2 i 6:2 - prenosi portal tenisnet.

Trudio se, kaže, da ne razmišlja previše o kolenu, prenosi Đokovićevu izjavu nakon meča nemački Jurosport.

- Verovatno ne bih rizikovao ni za jedan drugi turnir osim za Vimbldon - priznao je Đoković.

A neposredno uoči tog meča prvog kola, kako prenosi DW, švajcarski Noje Cirhe cajtung objavio je tekst pod naslovom: "Čudesno izlečenje Novaka Đokovića – sada i Srbija ima koleno nacije". Odmah na početku teksta postavlja se pitanje: "Da li je zaista imao operaciju ili je cela stvar bila samo blef?"

Za Federera je to bio početak kraja

Švajcarski list podseća da je Đoković već sedam puta osvajao Vimbldon.

- S još jednom titulom izjednačio bi se s Rodžerom Federerom - navode.

U članku se navodi da je 37-godišnji Srbin povredio koleno na Roland Garosu pre nešto više od tri nedelje i da je morao da odustane u četvrtfinalu protiv Norvežanina Kaspera Ruda.

- Dan kasnije, rečeno je da je bio podvrgnut operaciji meniskusa u Parizu - dodaju.

- Operacije kolena su delikatne za tenisere, to je poznato ne samo u Švajcarskoj. Rodžer Federer je 2020. ozledio meniskus dok je kupao svoje ćerke, dan nakon poraza u polufinalu od Đokovića. Morao je na operaciju. Bio je to početak kraja njegove velike karijere - tvrde.

Povratak Pirmina Curbrigena

List, međutim, podseća da je bilo i brzih ozdravljenja nakon zahvata na kolenu.

- Švajcarska se rado seća ’kolena nacije’: Pirmin Curbrigen povredio je meniskus na skijanju u Kicbilu 1985. godine i morao je da bude podvrgnut operaciji. Uoči Svetskog prvenstva u Bormiju njegov oporavak postao je trka s vremenom - podsećaju.

- U to je vreme je cela zemlja navijala za čoveka iz Valea. I Curbrigen je uspeo. Vratio se na stazu na vreme za početak Svetskog prvenstva i osvojio zlato u spustu i kombinaciji u Bormiju, kao i srebro u veleslalomu. Kada je vozio spust pred televizorima je sedelo 1,7 miliona gledalaca. To je još uvek rekordna gledanost za švajcarsku televiziju kada je reč o nekom sportskom događaju - dodaje se.

Da li je Đoković zaista operisan?

- Ali, skijanje je manje stresno za kolena od tenisa, sa svojim naglim promenama smera i mnogo kočenja i startovanja -, piše švajcarski list. - Đoković nesumnjivo ima izuzetne mišiće, što mu je sada možda pomoglo. Ipak, poslednjih dana u Vimbldonu su se pojavile sumnje da li je Srbin zaista operisan -

Sumnje je, prenosi Noje Cirher cajtung - podgrejao Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, koji je lokalnim medijima rekao da je razgovarao s Đokovićevim stricem Goranom i da mu je on rekao da Đoković nije bio na operaciji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sličnosti i razlike

Zoran Živković [05.07.2024.]




Video dana

Da ne pokvasi šapice

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati