Društvo i ekonomija

Direktno.rs

03. 07. 2024. 11:26 1

Demanti DRI na tekst "Za desničare VUČIĆEVOG ARNOA GUJONA - tri miliona evra iz budžeta"

Državna revizorska institucija demantovala je tekst pod nazivom "Za desničare VUČIĆEVOG ARNOA GUJONA - tri miliona evra iz budžeta", njihov demanti prenosimo u celosti.

U pomenutom tekstu, navedeno je sledeće "Novac je uplaćivan i desničarskim organizacijama, od kojih su neke povezane i sa partijom predsednika Srbije Aleksandra Vučića", te da "To proizilazi iz podataka državne revizorske agencije (DRI) o izveštaju o radu Uprave za saradnju sa dijasporom Vlade Srbije".

U Izveštaju o reviziji finansijskih izveštaja Uprave za saradnju s dijasporom o Srbima u regionu, Beograd za 2023. godinu, tabelarno su navedeni podacio 342 nosioca projekata kojima su odobrena i preneta sredstva po sprovedenim konkursima i ne postoje podaci iz kojih "proizilazi" da se radi o "desničarskim organizacijama povezanih i sa partijom predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Navodi da "DRI podvlači da je ranijim uplatama bila otežana kontrola trošenja sredstava" nisu tačni, jer u Izveštaju o reviziji takav tekst uopšte nije naveden. Ukazujemo da se pogrešnim tumačenjem izveštaja DRI i netačnim navođenjem, čitaoci dovode u zabludu i nanosi šteta ugledu Državne revizorske institucije.

U cilju objektivnog informisanja javnosti o predmetnoj reviziji koju je obavila Državna revizorska institucija, u skladu sa pozitivnim propisima zahtevamo da objavite ovaj demanti.

S poštovanjem,
predsednik dr Duško Pejović

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sličnosti i razlike

Zoran Živković [05.07.2024.]




Video dana

Roki

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati