Društvo i ekonomija

D. Ljutić

05. 07. 2024. 20:54 16

Da li je TROVANJE SRBIJE za Anu Brnabić nacionalni interes?

Otvaranje rudnika litijuma u Srbiji je način da Evropa obezbedi snabdevanje ovom sirovinom, koja postaje sve traženija, ali i da smanji zavisnost od Kine, potvrdila je tajna lista projekata koju je nemačka vlada poslala Evropskoj komisiji, kako bi podržala geopolitičku evropsku inicijativu Globalna kapija. To sve nema nikakve veze sa nacionalnim interesom, kako ga predstavlja Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić.

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla je u Berlinu da bi Srbija trebalo da uči na nemačkom primeru, pa da dođe do stanja da oko pitanja od nacionalnog interesa, poput kopanja litijuma, ne postoje političke podele, već da sve stranke podrže nacionalni interes, saopšteno je iz Narodne skupštine. Međutim, deo suštine takozvanog nacionalnog interesa jeste sledeći. Za vlast evri i dolari u džepovima, zapadnjacima litijumske baterije, a srpskom narodu prodaja patriotizma. Uzeće pare od litijuma za sebe, od tih para će da plaćaju vojsku i policiju i članove partije. Ko se pobuni - ima da nagrabusi. A Nemačkoj treba litijum, pa će sve da aminuje Aleksandru Vučiću.

To je recept prema kome su se formirale i afričke i južnoameričke diktature. Elita na vlasti izvozi prirodna bogatstva, zarađuje velike pare od kojih plaća sistem, pa sistem radi za elitu, a ne za narod. Vlast, čija je ekonomska politika zasnovana na bezobzirnoj rasprodaji nacionalnih resursa, pokušaće da pokaže svoju navodnu "proevropsku" orijentaciju predajući Rio Tintu Jadarsku dolinu i druge, na sličan način kako je predala borski bazen u ruke Kineza.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sličnosti i razlike

Zoran Živković [05.07.2024.]




Video dana

Triput seci, jednom meri

Anketa

Ko je najviše razočarao na Evropskom prvenstvu?

Rezultati